ís-Gravendeel 27-04-2016

Zal ik wel, zal ik niet. Die gedachten spookten, met een schuin oog kijkend naar de buienradar, de hele ochtend door mijn hoofd. Het werd wel.
En achteraf blij dat ik ben gegaan. Het weer viel alleszins mee, al was het jammer dat het net 2 ronden voor het einde toch begon te regenen.

Het was flink koud op deze Koningsdag. Maar warm genoeg om in korte broek te rijden, iets was vele anderen niet deden. Doordat er nog een auto onhandig geparkeerd stond op het parkoers werd onze start met een kwartier uitgesteld. Dat uitstel leidde er op zijn beurt weer toe dat het aantal te rijden rondjes ook met 3 werd beperkt. Immers in ís-Gravendeel moet om goed 13.00 uur altijd die stoet met vrachtwagens door het dorp heen toeren en toeteren.

Al met al een korte koers. Wel vooraan gestart vanaf de 1e rij. Maar dat is toch niet mijn ding. Dus al vrij snel naar de achterste regionen afgezakt om daar maar net zo lang te blijven zitten tot ik me voldoende losgereden c.q. opgewarmd voelde.

Na een ronde of 6 in koers wist een kwartet zich af te scheiden. Met Peter van Wijgerden, Norman Meerkerk, Martin van Rij en ploegmaat John Roos dus een sterk viertal dat vooruit reed. Van achteren kwam niet of nauwelijks dreiging. Inmiddels was ik naar voren gereden en pakte zo nog 2 keer de 5e premie mee door de sprint van de groep te winnen. Dat had mogelijk anders geweest als andere (lees: snellere) renners in de gaten hadden gehad dat er maar 4 man vooruit reed en geen 5.

Door die 2 premies in ieder geval wel ruimschoots de tol van de Kiltunnel terugverdiend.

De 4 vooraan bleven tot het einde bij elkaar in de sprint trok ploegmaat John de overwinning naar zicht toe, voor van Wijgerden en Meerkerk.

Mijn eigen ambities om hier een vrij zekere prijs mee te nemen strandden in de voorlaatste ronde. Net toen begon het te regenen. Niet zoveel als precies na de finish naar beneden kwam, maar voor mij reden genoeg om alles voorbij te laten komen en helemaal achteraan weer aan te sluiten. Erik Meerkerk wist overigens als eerste van de groep over de streep te komen door net op het laatste stukje voldoende voorsprong bij elkaar te fietsen.

De geplande terugrit op de fiets naar huis schoot er nu door de regen-/hagelbui helaas ook bij in. Komend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen in Rilland en Rucphen.