ís-Gravendeel 27-04-2015

Met ongeveer 100 man, verdeeld over 2 categorien, aan het vertrek op deze Koningsdag. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de Amateurs 60 kilometer te laten rijden en de Sportklasse 50 kilometer. Maar omdat dit op een zootje uit zou gaan draaien, werd besloten iedereen dan 60 kilometer te laten rijden en 2 einduitslagen op te maken. Met die transponders is dat nu ook heel goed te doen.

Nadat de volop toeterende vrachtwagens van het gehandicaptenkonvooi het parkoers verlaten hadden, konden wij opstellen. Ik helemaal achteraan en had er op dat moment al een hard hoofd in de mogelijkheden om nog vooraan te komen. Het parkoers in ís-Gravendeel laat dat niet zo maar toe. De snelheid zat er vanaf het begin goed in en het was achteraan bikkelen. Dan toch maar naar voren proberen te rijden, maar hoezeer ik ook mijn best deed, dat rendeerde totaal niet. Ik bleef in de achterste regionen vertoeven. Dan maar wachten op een moment dat het even stil zou vallen, maar die momenten waren ook zeer spaarzaam. En als dat al gebeurde, kon ook ik weer even adem komen en kon zodoende ook weer niet naar voren rijden. Op sommige momenten was het toch al kantje boord geweest om er aan te kunnen blijven hangen. Zeker toen de nodige geloste renners gedubbeld werden en er daardoor telkens gaten vielen. Maar dat kon ik gelukkig ook overleven.

Vooraan wisten 2 man weg te rijden, Stephan Borsboom en Henk de Jong. Zij reden al geruime tijd op kop toen zij nog 2 medevluchters bij hen zagen komen; Eric de Niet en Gijsbert Nieuwkoop.
Allemaal Amateurs, dus voor mijn Sportklasse-categorie (lees: uitslag) geen gevaar. Naar het einde van de wedstrijd lukte het zowaar wel om (wat) naar voren te rijden en omdat met name menig Sportklasse-renner er al eerder afgereden was, was het aantal Sportklasse-renners in het peloton niet al te groot meer en zat het er wellicht in dat ik toch nog een prijs kon rijden vandaag. In de 2 laatste ronden toch een beetje met angst het gewoel opgezocht en wist zowaar nog redelijk vooraan te eindigen in de sprint, om daarna meteen de rode rugnummers (waar de Sportklasse mee rond reed) te tellen en kwam toen uit op een ongeveer 10e plaats. Dat het uiteindelijk een 11e stek werd deed daar weinig aan af. De winst in de Sportklasse-categorie ging (in diezelfde sprint) naar Brian Burggraaf, voor Tony Beerens en Laurens Koster.
Bij de Amateurs won de Jong, de 2 man die eerder bij hen aan wisten te sluiten hadden overigens op 5 ronden voor het einde nog de rol moeten lossen.

Na het horen van de uitslag snel omgekleed en op de fiets naar Breda gereden om nog wat extra kilometers te maken. Gelukkig met het grootste deel een straf windje in de rug.