Zuidland 27-08-2016

Ooit, erg lang geleden, wel eens gereden in Zuidland. Maar eenmaal op het parkoers kwam de herinnering snel terug. Dat stuk dijk langs de molen (die opmerkelijk genoeg maar 2 wieken heeft ) en het snelle stuk asfalt het dorp weer in. Alleen de smalle passage door de dorpskern kende ik niet meer.

Voorafgaand aan de koers even bij de familie Meerkerk aangewaaid. Daar leek het wel een zoete inval wat renners aanging.

Met een groep van een man of 60 op pad voor 50 kilometer koers. Bij die 60 een grote afvaardiging van Cyclingteam Flakkee met een man of 8.

Achteraan gestart was het de eerste ronden toch wel aanpoten om in het wiel te blijven. Eerst door die smalle passage, dan de dijk op met de wind schuin van achteren en dan dijk af het dorp in stormend bood weinig gelegenheid voor mij om even snel naar voren te rijden. Die mogelijkheid deed zich pas voor, toen een 12 man sterke kopgroep de kuierlatten nam. Daarbij Norman Meerkerk, Patrick de Smit, Eddy Hermsen en, als enige van CTF, John Roos. Zij kregen al vrij snel een vrijgeleide en wij zagen het dus niet meer terug.

Daarachter was ik op enig moment met 2 man van de Mol en Jan Hordijk weggereden. Ik zag er wel brood in, maar nadat wij terug waren gepakt, mocht een ander viertal wel zo wegrijden. Althans zo lijkt dat dan. Een ronde later kon ik met nog een deel andere renners aansluiten en reden we ook met 12 man in de achtervolging. In mijn groep o.a. Erik Meerkerk, Matthieu Hendriks, Hans van Eijk en 3 ploegmaats, Dennis van den Ouden, Wout Roos en Elwin Buskop. Als CTF hadden we in deze groep in ieder geval overtal. Dat veranderde op slag toen er zomaar 4 man wegreden uit onze groep met niemand van CTF erbij.

De kopgroep van 12 was inmiddels ook zowat in twee delen gehakt. 5 man op kop, 7 voormalige koplopers daarachter. Daar dan weer 4 man achter, dan wij met achter en tot slot de grote groep. Een totaal uiteengeslagen veld, door de straffe wind en de warmte.

De nummer 1 en 2 positie op het podium werden uiteindelijk ingenomen door de 2 Bollenstrekers. Zelf reed ik nog eindelijk weer eens naar een prijsje in een KNWU-koers, namelijk de 19e stek. Het is nog geen 100%, maar het goede gevoel is er weer en dat is een prettige constatering.