Zevenbergen 09-08-2015

Achteraan gestart kwam ik er vandaag helemaal niet aan te pas.

Normaal wil het na een paar rondjes wel eens stilvallen op het klimmetje, waarbij ik dan de gelegenheid om naar voren te rijden. Vandaag dus niet.
Vanaf de 1e ronde ging de gas vol open en was het gewoon aanklampen en maar hopen dat er voor je geen gaten gingen vallen en dus wachten op het stilvallen.

De gaten vielen al vrij snel en ik kon in 1e instantie de boel nog wel repareren. Maar toen na een ronde of 12 een gat viel bij een renner die 5 plekken voor mij reed, gingen we er en-grouppe af. In mijn eentje probeerde ik de meubelen nog te redden. Maar die vlieger ging niet op.

Vooraan hadden zich inmiddels 2 groepjes van afgescheiden; eentje van 5 en eentje van 4. Daarachter reed dan nog de oorspronkelijke groep die gedecimeerd was tot een renner of 14 en daar weer achter zat ik in een kansloos groepje.

Toen het 1e groepje ons uiteindelijk dubbelde, daar nog een aantal ronden in de slipstream meegereden. En zelfs dat is lastig genoeg op dat rondje.
Het groepje achtervolgers wist nog de aansluiting te maken met de 1e groep en zo kwamen 9 man op kop.

In de finale kreeg alles wat gedubbeld was de laatste ronde, mijn klassering de 26e.

De 9 man vooraan bleven bij elkaar en in een millimetersprint trok Robbert Schaap aan het langste eind door Eddy van IJzendoorn heel nipt voor te blijven. Rik Nederlof werd 3e.