Yerseke 15-07-2017

Zo, na een paar koersen vanaf half juni waarin het van kwaad naar erger ging en na 2 weken geen koersen rijden, vandaag in Yerseke de handschoen weer opgepakt.

Eerder verkondigde ik nog wel dat ik ermee kapte, maar bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Wat er aan de hand is/was weet ik eigenlijk nog niet. Feit was wel dat ik geen deuk reed in een pakje boter reed en daardoor telkens de rol moest lossen. Iets wat ik niet eerder meegemaakt heb. Ondertussen voel ik aan mijn lichaam dat het lekkerder gaat en vandaar ook weer besloten een rugnummer op te spelden.

Achteraf zeker geen spijt van gehad. Mooie ronde met van alles in het parkoers, op en af, leuke bochtjes, klinkers en asfalt.

Vooraf nog wel enigszins schoorvoetend aangegeven dat ik maar hoopte er niet opnieuw afgereden te worden. Het was allemaal nog geen 100%, maar toch al weer een keertje weg kunnen springen en eventjes alleen op kop rijden. Het begin is er weer.

De koers zelf werd afgelegd met een hoge gemiddelde snelheid van om en nabij de 43 km/u. Gedurende het grootste deel van de koers was er geen wegkomen aan. Het was met name Brian Burggraaf die de koers maakte. Zeker als er premies te vergeven waren, meldde hij zich vooraan om op de slecht licht klinkers in de finishstraat. Zelf probeerde ik ook nog met een premiesprintje mee te doen, maar pakte er net geen. Omdat ik toch de snelheid nog had, dacht ik daarna maar meteen doortrekken op de Alpe du Steijn. Was achteraf een iets te impulsieve reactie, want ik sukkelde weer wat naar de laatste regionen.

Lange tijd was de koers dus gesloten, maar toen eenmaal de laatste premies verreden, wist met nog 5 ronden te gaan - een duo weg te rijden. Rinie van Zundert en Lars Rietveld pakten een voorsprong van 16 seconden. Hoewel bij het luiden van de bel de voorsprong onder impuls van Burggraaf teruggelopen was tot 10 seconden, bleven de 2 vooruit waarna van Zundert geen kind had aan Rietveld. Burggraaf pakte nog de 3e plaats.

Ik reed de koers deze keer in ieder geval gewoon in de groep uit en dat was voor nu het beste wat ik eruit kon halen.