Werkendam 17-04-2017

2e Paasdag = Werkendam, al sinds jaar en dag.
Net zo’n zelfde gewoonte als andere mensen die naar de meubelboulevard gaan.

Met een bescheiden, maar realistische doelstelling van start gegaan : uitrijden.

Met 75 kilometer voor de wielen, een grote groep van 100 man en een heel harde wind op zich geen sinecure. Maar nu wel met een goed werkende cassette aan de start.
Dat scheelt een slok op een borrel.

De harde wind stond zodanig dat op die op de achterkant van het parkoers in het voordeel waaide en dat daar de snel ook telkens de 50 km/h ruim overschreed.
In de finishstraat stond ie daarentegen op de kant, waardoor het harken was om op de kant eraan te kunnen blijven hangen.

Mijn bescheiden doelstelling zorgde er mede voor dat ik – eigenlijk zoals altijd – als een van de laatsten naar de start toe reed. Dan zorgen 100 man voor je echt voor een hele kluif om enigszins naar voren te komen. Op een paar schuchtere pogingen na, toch veelal in de achterste regionen blijven hangen.

Al met al de koers goed af kunnen werken.
Een enkele keer vol moeten geven om opnieuw aan te sluiten als voor me een paar man een gat lieten vallen. Maar in het kader van training niet verkeerd.
Uiteindelijk met 43 km/h de koers afgewerkt en met een tevreden gevoel geëindigd.

In de wedstrijd had zich al vrij snel een groep van 6 los weten te maken, die zowat 1 minuut voorsprong bij elkaar wisten te fietsen. Gijsbert Nieuwkoop pakte de 1e plaats.