Werkendam 06-04-2015

Een maand na mijn laatste trainingswedstrijd in Oosterhout, nu weer voor het eerst in een echte koers aan de start. 2e Paasdag = Werkendam.
Had er al vele jaren niet meer gereden en kon me het rondje nog vaag herinneren. Wist nog wel dat er toen eens eentje bovenop een wegversmalling was gebotst. Die wegversmallingen waren er nu ook nog. Wat dat betreft was er weinig veranderd.
Voor het overige een snel asfalrondje wat resulteerde in een gemiddelde snelheid van 43,8 km per uur.

Ik had vandaag de kans om vooraan te starten, maar koos er samen met mijn nieuwe ploegmaat, Jan Wouter Roos, voor om nog een rondje te verkennen. Dat terwijl er net ongeveer 10 man van Princenhage aan het opstellen was om maar vooraan te kunnen vertrekken. Wij dus nog een rondje verkennen en jawel, achteraan starten dus. Op zich heb ik daar geen probleem mee, is business as usual. Maar in deze wedstrijd gingen er 110 van start en ja, zie dan maar eens van voren te komen.

Nou mij lukte dat niet, heb eigenlijk hele koers van achteren gereden. Een paar keer probeerde ik het wel, maar de 10 plekken winst die dat opleverde, was ik een stukje verder al weer kwijt. Het was zo nu en dan ook zo een lang lint, daar rijd je niet even gauw langs naar voren, zeker als je nog onvoldoende power in de pootjes hebt.

Nu was ik ook maar met bescheiden ambities gestart.
Doel was om de koers (70 km.) op een fatsoenlijke manier uit te rijden en om daarna nog op de fiets terug te rijden naar Breda, om zo de nodige trainingskilometers te maken.
Beide doelen wist ik in ieder geval te realiseren.

Dat er heel snel 10 man weg wisten te rijden, nam ik dan ook maar voor kennisgeving aan. Op zich was dat wel verrassend, ik had toch het gevoel dat er zodanig hard gereden werd, dat succesvol wegrijden me op dat moment onmogelijk leek.

Die 10 reden evenwel zo hard dat ze – richting het einde van de wedstrijd – ons in de rug gingen kijken. Daardoor werden wij 3 ronden voor het einde uit koers gehaald. De pelotonsprint ging naar Jan Wouter, die de rest er knap oplegde.

De koplopers kwamen drie ronden later gezamenlijk op de finish afgestormd waarbij Gijsbert Nieuwkoop het haalde voor de Pruysenaere en Jan Muis.

Voor mij de belangrijkste conclusie van de dag: “Er is nog werk aan de winkel”.