Wemeldinge 14-05-2015

Aan het begin van deze week waren de berichten dat het wel eens een natte Hemelvaartsdag zou kunnen worden. Gedurende de afgelopen dagen werd de weersvoorspelling stukken beter. Zo zeer zelfs dat we vandaag in een ronduit zonnig Wemeldingen onze rondjes konden draaien.

De eerste rondjes gingen zeer behoedzaam. In die zin dat niemand echt zijn vingers wilde branden aan het op kop rijden op de lange, vals platte en zware finishstraat waarop het ook nog wind tegen was. (Al viel de windsterkte al met al nogal mee)

Een eerste groepje dat enige voorsprong opbouwde bestond uit Johan Pemen, Alfons van Geel en ploegmaat Dennis van den Ouden. Een ronde later reageerde Jan Muis en reed naar de koplopers toe. Niet veel later sloot overigens iedereen weer aan.

 

Herhaaldelijke pogingen daarna van met name Peter van Wijgerden en Ruud Havermans liepen telkens op niets uit. Toen ik na een premiesprint weg was met een groepje van 4 met o.a. Niky Deijkers en Tony Verschuuren was het diezelfde Havermans die het gat met ons dichtreed.

Herhaaldelijke pogingen dus die niet lukten en net toen ik zoín beetje dacht: - dit zal wel op een sprint uit gaan lopen Ė reden met nog een ronde of 7-8 te gaan net voor het opdraaien van de eerder genoemde finishstraat 2 man weg; opnieuw ploegmaat Dennis en Pieter Mies. Op de kop van de groep verzamelden zich de nodige ploegmaten van beide vluchters om het tempo in de groep nog wat te drukken. Achter hen werd echter zeker niet stilgezeten en meermaals werd gepoogd naar de 2 toe te rijden. Allemaal tevergeefs. De voorsprong van de 2 die eerst een kleine 20 seconden was, liep wel wat terug. Bij het luiden van de bel was de voorsprong in ieder geval niet zo royaal dat de 2 konden gaan pokeren om de zege. Ze moesten echt wel doorrijden om niet alsnog gegrepen te worden. Dat terugpakken gebeurde niet en in de sprint won ploegmaat Dennis het overduidelijk van Mies. Dennis zorgde daarmee ook voor de eerste echte officiŽle overwinning van Cycling Team Flakkee. Achter hen eiste Rinie van Zundert de 3e plaats voor zich op.

Zelf werd ik 14e. Stiekem wel op meer gehoopt op een rondje zoals ik ze graag heb.
Maar veel korter eindigen had waarschijnlijk toch niet gelukt, maar in de twee-na-laatste ronde voor het einde ontsnapte ik aan een valpartij van een man of 4 (o.a. Johan Roks en Peter van de Geest) precies voor me. De benen liepen toen volledig vol en in de resterende 2 ronden ging er dat niet uit.