Wemeldinge 13-05-2010 (klik op de foto voor een grotere afbeelding)

In Wemeldinge waren nog diverse versierselen te zien die waren blijven hangen na het bezoek van de koningin op 30 april. Het meest opvallende was een poort die was blijven staan en zich net voor de finishstreep bevond, waardoor het optisch in ieder geval vrij smal leek, maar tijdens de koers veroorzaakte het ding geen overlast. Wel lastig was het weer. Gisteren en eergisteren had ik nog met mijn overschoenen, handschoenen en winterjack aan de trainingen afgewerkt. En ook vandaag was het weer grijs en grauw en leek het opnieuw koud. Maar in tegenstelling tot de voorgaande dagen was de wind nu vrijwel volledig weggevallen waardoor ik het tijdens de koers toch zodanig warm kreeg zodat de armstukken naar beneden konden. Even napratend toen ik eenmaal over de finish was bleek het toch wel zodanig koud dat ik me snel warm aan wilde kleden.

De koers zelf kende al snel na het begin een kopgroep van 3 man met o.a. Marcel van de Poel en Raphael Gabriels. Laatstgenoemde zat dan wel in de kopgroep doch was feitelijk geen medekoploper. Door een probleem met zijn helm in de 2e ronde en het niet krijgen van een ronde vergoeding zat hij op een ronde achterstand. Hij mocht wel voor de premies meedoen, voor de overwinning meestrijden zat er voor hem niet meer in. De premies verlokten hem wel om met de 2 anderen op avontuur te trekken en gedrieen reden zij een ronde of 8 (van 3 km) op kop. Ondertussen was overigens Tjitte van den Buijs erin geslaagd om bij de 3 vooraan aan te sluiten. Het gat werd echter niet al te groot zodat zo’n beetje halverwege alles samenkwam. Snel daarna reden er in totaal 8 man weg, vrijwel allemaal Zeeuwen. Daarachter probeerde ik samen met Johan Pemen, van den Buijs en nog een Zeeuw aansluiting te krijgen. Dit leek te gaan lukken, totdat van den Buijs zich even uit liet zakken om zijn ploegmaat Arend Henzen op te wachten. Weer aangesloten ging het helemaal mis, van den Buijs kwam er te hard overheen en reed ons allemaal voorbij en reed zo naar de koplopers toe, mij en de andere 4 vertwijfeld achterlatend en niet meer in staat om aan te sluiten.

Vooraan maakten de Zeeuwen het daarna onderling uit wie er met de overwinning ging strijken, ik werd 21e.

Alle gemaakte foto’s zijn te zien via de link: http://picasaweb.google.nl/Jeroen.Rov/Wemeldinge10#  (zie onder !!!)

(De foto’s zijn te zien door na op bovenstaande link geklikt te hebben vervolgens te klikken op “foto’s van Jeroen” en “Deze inhoud in een nieuw venster openen”)