Volksronde Roosendaal 30-07-2016

Voor mij eentje uit de categorie snel vergeten en op naar de volgende. Verwachtingen waren er zeker voorafgaand aan deze wedstrijd in de Open Klasse. Maar eigenlijk meteen al nadat we gestart waren, begon ik flink te zweten. Geen goed signaal. Na de 1e ronde waarbij Wim de Vos ternauwernood overeind kon blijven na het toucheren van een dranghek, scheidde zich heel snel al een groep af van een man of 10 met de nodige favorieten daarbij. Ik kon daar op dat moment echt niet naar toe rijden, maar dat klusje werd nog voor me geklaard. Alles kwam weer bijeen. Niet voor lang overigens, want vrijwel meteen ging er een kwartet van door. Johan Pemen, Tony Verschuuren, Ruud Goorden en Stefan Laurijssen.

Zij reden heel snel ver weg. Achter hem kwam geen achtervolging tot stand, maar werd alleen maar naar elkaar gekeken. Guus de Graauw probeerde tot 2 keer toe alleen in de achtervolging te gaan. De 1e keer werd hij nog gecounterd, de 2e keer was succesvoller, alhoewel zijn voorsprong op ons nooit echt groot werd. Zelf nog even geprobeerd om (ten beter weten in, want geen benen) met Pieter Mies naar de Graauw toe te rijden, maar die poging werd verijdeld.

Na 3 kwartier koers begon het dan ook nog wat te regenen. Allemaal niet veel, maar genoeg om Mies ten val te doen komen in de bocht naar de finish. Dit was in ieder geval wel een wake-up-call voor de anderen om het rustig aan te doen in de bochten. Omdat het verder qua bochten meeviel op dit nieuwe rondje maar in koers gebleven. Anders was ik zeker afgestapt. En net toen de regen opgehouden was kregen wij onze laatste ronde aangekondigd. De koplopers die wel waren doorgestoomd, zouden ons mogelijk gaan dubbelen en vandaar dat wij eruit moesten. In die laatste ronden nog even met de gedachte gespeeld om nog een poging te wagen, maar dat maar gelaten zoals het was en zonder mee te doen over de streep gebold.

Bleek achteraf dat ik toch nog de 19e prijs had gescoord, maar dat had dik niet meer meegekregen. Meteen na de koers heb ik me namelijk omgekleed en snel op de fiets naar Breda gereden. Even wat frustratie eruit trappen. Nu maar hopen dat maandag de benen beter in orde zijn, want dit rondje was technisch gezien in ieder geval een stuk beter te doen, dan het parkoers dat we maandag tijdens de Draai voorgeschoteld krijgen.

Tot slot: bij de koplopers die bij elkaar bleven was het Goorden die Pemen en Verschuuren aftroefde.