Cityronde Tiel 03-08-2014

Het rondje door Tiel was weer maar eens veranderd. Ten goede deze keer. Het was nog steeds veel draaien en keren door het de binnenstad met een extra 180-graden-bocht erbij maar al met al reed het toch prettiger dan in voorgaande jaren. Maar met al die bochten zou het opnieuw op een slagveld uitdraaien.

Ik had deze keer vooraan kunnen staan bij de start, maar omdat de eerste ronde geneutraliseerd zou worden verreden en de groep in tegenstelling tot andere jaren een stuk kleiner was, dacht ik dat achteraan vertrekken geen probleem zou zijn. De eerste ronde in een gezapig tempo afleggende dacht ik dan wel de tijd en gelegenheid te hebben om me wat verder van voren te positioneren.

Nu weet ik niet wat de definitie is van een geneutraliseerde ronde, maar feit was dat de voorrijmotoren het gas volop open trokken waardoor alles al meteen op een lint zat en ik en nog een paar anderen al op een gaatje zaten toen het feitelijke startschot nog gegeven moest worden. Nou kon ik die situatie nog wel rechttrekken en weer in het spoor komen en wat mannen voor me inhalen. Definitieve aansluiting verloor ik en anderen toen 2 renners in de eerste 180-graden-bocht ten val kwamen. Ik probeerde het ontstane gaatje nog te dichten, maar kwam niet bij de eerste 25 man in koers.

En die reden gewoon hard door en ik in een groepje met een man of 10 daarachter deden vanaf dan voor spek en bonen mee.
Nog wel samen met Jeffrey van den Hoven geprobeerd met 2-en weg te rijden, je moet immers wat, maar die poging hield geen stand.
Vijf ronden voor het einde moesten wij uit koers omdat de uiteengespatte kopgroep ons op een rondje ging zetten. Mijn plek in de uitslag was 22e.

Die kopgroep was dus uit elkaar gespat en er waren blijkbaar wat mannen uit koers gegaan, anders kan ik immers geen 22e worden, maar uiteindelijk kwamen 5 man aan de leiding, vader en zoon Hermsen, Johan Hendriks, Erik de Niet en Rik Nederlof.
Laatstgenoemde won met een kleine voorsprong op de anderen, waarbij Hendriks 2e werd en Eddy Hermsen 3e.