Sint Willebrord 20-09-2015

Nou, het werd niet de seizoens-afsluiter die ik voor ogen had.
Het ogenschijnlijk makkelijke rondje rond de kerk (kleine 60 keer rond) in Sint-Willebrord was toch zwaarder dan gedacht. Doordat we maar (helaas) met een klein groepje startten, was het telkens reageren om niet verrast te worden door een vroege vlucht. Bij de 1e premiesprint kon ik nog meedoen, maar toen een aantal ronden later een man of 6 wegreed en ik er probeerde naar toe te rijden, lukte me dat niet. Bij de 6 sloten er nog 4 aan en daarachter kwam ik met een groepje. Het was rondenlang de vraag welke groep het eerst de pijp aan Maarten gaf; welnu de mijne.

Daarna was het voor mij eigenlijk wel gedaan. Afstappen was geen optie in deze laatste wedstrijd en samen met Edwin Kas de race voortgezet, terwijl we nota bene gedubbeld werden door een duo dat op zijn beurt uit de kopgroep was weggereden. Ik was wel blij te zien dat daar ploegmaat Raphael bij zat. Samen met Ruud Goorden was hij weggereden, maar met daarachter een vijftal met Jan Muis, Niky Deijkers, Peter van Wijgerden, Guus de Graauw en Johan Pemen was het geen sinecure om al zo vroeg in koers weg te zijn.

Terwijl ik het aantal nog te rijden ronden op het rondebord wel kon vervloeken, ging de 2 hard door en na eerst een status quo van om en nabij de 15 seconden liep de voorsprong steeds verder op, waarbij zij uiteindelijk hun 5 achtervolgers ook in het vizier kregen.

Raphael was helaas niet opgewassen tegen de rappere Goorden en moest genoegen nemen met de 2e plaats. Muis sprintte vervolgens naar de 3e plaats.

 

Zo, mijn seizoen zit er op.
Ik kan niet echt tevreden zijn, met wat er dit jaar gepresteerd is. Mijn doel is minimaal 1 keer podium te rijden, verder dan twee 4e plaatsen kwam ik helaas niet.
So be it.