Sint Willebrord 11-09-2016

Een rechthoekig klinkerrondje stond op het programma.
Op zich niet al te moeilijk in ieder geval.

Wat wel moeilijk was ? De start.
De mannen van Princenhage trokken van meter 0 de gas vol open en eigenlijk viel ook al meteen de slag.

Voor mij was het in ieder geval happen naar adem. Het tempo lag erg hoog.
Toen eenmaal de eerste stofwolken opgetrokken waren reden er (eventjes) 5 man op kop. Eventjes maar. Jelle Jumelet en Stefan Laurijssen (beiden van Princenhage) kregen in de eerste ronden eventjes gezelschap van 3 man, maar die moesten 1 voor 1 de twee laten gaan. Twee man op kop vanaf het begin tot het einde van de koers.
Niemand zou hen nog bijhalen, sterker nog, na 25 kilometer koers werd de groep al door hen gedubbeld.

Net op dat moment reden Roel van Gameren en Nick Riddy weg. Iets later gevolgd door Raphael Gabriels, die 2 rondjes nodig had om de 2 te achterhalen.
Terwijl in de groep het commando werd overgenomen door de 2 koplopers, met daarachter allemaal makke schapen, reden de 3 op hun beurt ook steeds verder weg.

Hetgeen voor de andere Princenhage-renners het signaal was op hun 2 ploegmaten op kop maar mee te gaan helpen, om maar te voorkomen dat de 3 achtervolgers op hun beurt ook een ronde zouden pakken.

Zover kwam het echter niet.

Ondertussen werd het aantal te rijden rondjes natuurlijk stelselmatig minder.
Ik had het vermoeden dat de jury de groep met nog 5 ronden te gaan af zouden laten sprinten. De gedachte was om voor dat moment weg te zijn om zo een sprint te ontlopen.
Ik was ondertussen naar voren gereden in de groep en had me achter de 2 van Princehage geposteerd. Met nog 8 ronden te rijden, sprong ik weg. Het idee was goed, de uitvoering minder, althans, na een kleine ronde werd ik weer ingelopen en had ik mijn beste kruit wel verschoten om nog mee te sprinten. Een sprint die door Ruud Goorden gewonnen werd.

De 2 vooraan lieten het spelenderwijs op een millimetersprint aankomen. Laurijssen eiste de overwinning op. Bij de 3 achtervolgers was het ook een millimetersprint die door van Gameren gewonnen werd.