Sliedrecht 28-06-2014

Gisterenavond niet gekoerst in Kruiningen vanwege de regenbuien.
Maar vanmiddag alweer een herkansing in Sliedrecht.
Vooraf had ik de hoop dat de boel snel uiteen zou worden gereden op het stuk langs de Merwede. Dus vanmorgen maar goed warm gereden om de verwachte snelle start goed te kunnen verteren. Het liep helemaal anders dan gehoopt.

In de eerste rondes reed Gerard Kooistra in zijn eentje vooruit.
Toen hij was teruggepakt en het 3-ronden-klassement volgde gebeurde het. Na de 3e sprint kozen 3 man het hazenpad en we zagen ze niet meer terug.

Dennis Lems, Alfred Rooks en Teo Muis reden weg en daarachter ging vrijwel meteen het blok erop. De vlucht van de 3 vooraan werd goed verdedigd. Elke poging vanuit de groep werd telkens snel de kop ingedrukt en zo bloedde de koers een beetje dood.

Een keertje dacht ik nog met een groepje weg te kunnen rijden. Pieter Mies had de aanzet gegeven, ik sloot aan met die Kooistra en Niclas Vermaas. Iets later kwam ook Chris Maas nog zijn karretje aanpikken. Maar een klein rondje later wist de rest ook weer de aansluiting te maken en waren we weer terug bij af.

De drie vooraan gingen onverdroten door en pakten een voorsprong van rond de minuut. De winnaar zat daar, wij reden voor de 4e plek.
Althans, tot 2 ronden voor het einde dan. Want toen wist toch nog een duo met o.a. Vermaas weg te rijden. Mies probeerde het gaatje nog te dichten, maar dat lukte niet. Die 2 bleven wel vooruit en zo reden wij voor plek 6.
Mezelf toch maar in het gedrum geworpen om nog een prijsje mee naar huis te nemen en onderwijl denkende: wat doe ik hier ? Weer een aantal lompe acties gezien, maar gelukkig werd het veld op het voorlaatste stuk mooi op een lint getrokken zodat de laatste halve kilometer (met wat listige flauwe bochtjes) geen gevaarlijk gedrum meer opleverde.
De 18e plaats werd mijn deel.

Bij het trio vooraan werden veelvuldig aanvallen geplaatst die allemaal door Rooks werden gepareerd. Hij legde zijn medevluchters uiteindelijk erop in de eindsprint waarbij Muis 2e en Lems 3e werd.