Rijsbergen Pannenhoef 12-07-2015

Een mooie omloop van goed 5 kilometer, welke wij 12 keer moesten doen.
De opkomst was niet bijster groot, ook vanwege de concurrentie met Nispen.

Ik dacht rustig aan te starten, had het rondje van te voren niet verkend, De omloop was me bekend. Toch was het wel een verrassing toen het de 1e ronde vol op de kant ging op een stuk aan de andere kant van het parkoers. Maar het leverde geen probleem op. Een stuk later gingen we links en kregen we een kilometer of 2 lang de wind in de rug op een mooie en brede asfaltbaan. Door de wind in de rug, kon daar de snelheid vaak in de hoogte worden gejaagd.

Lange tijd leek het er naar uit te zien dat een solist de rest te kijk ging zetten. Na wat eerdere pogingen van anderen kneep Cas Graafmans er al snel tussen uit en pakte echt een mooie voorsprong. Het was heel knap dat hij stand kon houden, wij stonden toch echt niet stil en maakten zoals gezegd een behoorlijke snelheid. In een stukje bebosd gebied daarentegen viel bij ons de snelheid zodanig terug zodat per saldo zijn voorsprong intact bleef.

Achter Graafmans sprintte ik nog een paar keer voor de premies en wist tot 2 keer toe in een vinnig sprintje de 2e premie mee te pakken.

Graafmans bleef ondertussen onverdroten doorgaan. Maar gaandeweg begon hij toch wat van zijn voorsprong in te leveren. Het was echter pas bij de finishpassage toen er nog 2 omlopen gereden moest worden dat hij werd achterhaald. Hij reed al met al toch een solo van circa 40 kilometer en verdiende de overwinning om die reden wel.

Maar ja, zo werkt dat niet.
In die resterende 2 omlopen waren er wel wat pogingen om nog iets te forceren, maar die liepen op niets uit. Zelf probeerde ik het nog met een monsterverzet, trok een paar honderd meter door, maar zag dat ze in mijn wiel zaten en liet toen lopen.
Op naar een sprint.
Een sprint die Pascal Schoots won voor Adrie Frijters en Johan Pemen.
Voor mij een 11e plaats. Belangrijker is echter het goede gevoel dat ik overhoud aan de koersen van afgelopen vrijdag en vandaag. Power in de benen, fijn gevoel.

 

Morgenavond nog (mits droog) de kermisronde van Heerle, al zijn de verwachtingen daarbij niet erg hoog gespannen. Ook weer een omloop van een kilometer of 4, met een aankomst die me in het geheel niet ligt. We gaan het zien.