Raamsdonksveer 02-06-2013

Gisteren werd aangekondigd dat er meer zon en minder wind zou zijn. Die meer zon klopte perfect, die minder wind daarentegen, ik heb er mijn vraagtekens bij. Ik dacht zelf vandaag lange tijd redelijk in de luwte mee te rijden, alvorens naar voren rijden te rijden. Ik had vooraf niet ingereden en rondje niet verkend. Het zou vanzelf wel goed komen.

Maar met Ruud Havermans aan het vertrek weet je eigenlijk op voorhand al dat die geen kans onbenut zal laten om weg te rijden. Toen hij na een rondje of 3-4 naar voren reed, gleed ik zijn wiel mee. Achteraan bleek toch niet de ideale positie om rustig in het ritme te komen. Met 2 kortere en 1 heel lang stuk met wind op de kant, was het zaak me toch wat verder naar voren te begeven en zo kon ik mooi bij hem mee in het wiel. Daarna begon hij onophoudelijk te demarreren. Even zo vele keren werd hij, al dan niet met een aantal andere renners, weer teruggepakt. Maar zo net voor half wedstrijd leek hij de rest murw gereden te hebben. Hij demarreerde opnieuw, Maikel Roks reageerde daarop en wist nog aan te sluiten. Johan Pemen die dit ook probeerde staakte zijn poging en liet zich inlopen. De twee bouwden in een rondje tijd een zeer behoorlijke voorsprong op. Zo ver weg was tot dan niemand geweest. Hoewel de groep zeker op het lange stuk asfalt de snelheid enorm op kon schroeven, lukte het niet om ze terug te pakken. Een tegenreactie van Niky Deijkers, Pieter Mies en mezelf werd ook teniet gedaan. Meteen daarop reed er toch ineens een man of 10 weg uit de groep. (o.a. Pemen, Haast, Akkermans, Hartog, Deijkers, van Loon, Laurijssen, v.d. Pijl) Met nog een ronde 7 te gaan reden zij met een kleine voorsprong op de overige renners including me. Op het moment dat we met nog iets meer dan 2 ronden leken aan te sluiten, lukte het Henk Ceelen en nog 1 compaan het kleine gaatje te overbruggen en in de groep voor ons aan te sluiten. Alhoewel John de Leeuw en Raphael Gabriels het tij nog probeerden te keren, de rest wist niet meer aan te sluiten.

Havermans en Roks waren al die tijd vooruit gebleven en de overwinning ging naar de overijverige Havermans, Roks 2e. Pemen won de sprint van de achtervolgers.

Zelf geen prijs, want die waren sowieso al weg en heb daarom het laatste stuk laten lopen.
Alhoewel ik kreeg wel de 12e plaats van de jury toegewezen.
Maar dit moest op een misverstand berusten en heb onder het mom dat eerlijkheid het langste duurt dat toen ook kenbaar gemaakt, zodat de rechtmatige nummer 12 zijn prijs toegewezen zou krijgen.

Na de wedstrijd net te laat met omkleden om met een aantal mannen terug te rijden.
Maar na een inspanning door en tot voorbij Raamsdonksveer richting Oosterhout kon ik hen achterhalen en zo werd ik door Haast, Pemen, Deijkers, Graumans en Deijkers keurig afgezet in Breda, na hen uiteraard bedankt te hebben voor bewezen diensten.


5012312008.JPG


Alle gemaakte fotos zijn te zien via de link: Klik hier