Papendrecht 07-06-2014

Peter van Leeuwen was de snelste vertrekker, hij trok vanuit de start vol door en wist een gaatje op te bouwen. Maar als eenling op dit snelle, maar ook zware rondje een kansloze missie. Toen al snel het 3-ronden-klassement werd verreden was hij eraan voor de moeite.

Zelf zat ik mooi vooraan, ik dacht te voelen dat ik goede benen had, en reageerde daarbij op een uitval van Xander Moerman. Al stayerend achter de motor van de plaatselijke TV, die opnamen maakte, kon ik er naar toe rijden. Helaas voelde ik toen al dat de benen niet goed genoeg waren. Misschien kwam het door het drukkende weer, maar er zat gewoonweg weinig power in de benen.

Snel daarna weer teruggepakt en niet veel later, reed er zomaar ineens een kwartet weg. Ik geloof dat ik een keer met mijn ogen geknipperd heb en toen al moest constateren dat die vier al wel erg ineens ver weg waren. Die kopgroep bestond uit Johan Hendriks, Teo Muis, Laurens Koster en Eddy Hermsen.

Weliswaar viel het tempo af en toe weg in het peloton, maar veelal werd een strak tempo aangehouden en toch reden die mannen voor ons verder en verder weg om uiteindelijk zowat een halve ronde voorsprong bij elkaar te fietsen.

Die kopgroep zou dus tot het einde wegblijven.
Nogmaals, het tempo in de groep was hoog, en uiteindelijk resulteerde dat erin dat zich eerst een groep van een goede 20 man afscheidde. Dat gebeurde met nog zon 6-7 ronden te gaan. Bij die groep zat ik ook. Bij een nieuwe tempoversnelling moest ik met nog ronden te rijden het antwoord schuldig blijven. De groep brak ik tweeen, in de voorste groep o.a. Robert de Poel, Xander Moerman, Raphael Gabriels, Erik Meerkerk en Niclas Vermaas. Ik in het 2e stukje dus. De meeste prijzen waren dan toch weg en om nog mee te kunnen sprinten voor de resterende 5 prijzen had ik echt geen puf meer en werd zodoende in de uitslag 25e.

Vooraan was Koster, Hendriks en Hermsen te snel af.