Papendrecht 01-06-2013

Met 1 juni op de kalender weer onvervalst anti-zomer-weer. Matige temperaturen en heel erg veel wind. We mochten al blij zijn dat precies tijdens onze wedstrijd de bewolking brak en de zon er door heen kwam, om meteen na onze koers weer te verdwijnen achter de wolken.

Vrijwel meteen, na een rondje of 3 van de 34, reed een vijftal weg. Toen ik de namen hoorde wist ik eigenlijk al genoeg. Met onder andere Eddy Hermsen, Marcel Alma en Brian Burggraaf daarbij leek de goede kopgroep al meteen op pad. Robert de Poel, Andy Knijpinga en Matthieu Hendriks probeerden nog een en ander recht te zetten, maar dat liep op niets uit. Na een paar rondes achtervolgen capituleerde het peloton en pakte de vijf steeds meer en meer voorsprong tot uiteindelijk circa een halve ronde. Het peloton moest er vanaf dan maar het beste van zien te maken. Regelmatig reden er grotere en kleinere groepen weg, maar het duur tot net na half koers toen zich opnieuw een vijftal af wist te scheiden, daarbij o.a. Robert de Poel, Edwin Vrauwdeunt en Raphael Gabriels. Zij kwamen in het resterende wedstrijddeel korter op de kopgroep, zonder ze overigens echt te kunnen bedreigen, wel pikten zij nog een voormalige koploper op die het tempo helemaal vooraan niet meer had weten te volgen. Om het de jury wat makkelijker te maken scheidden zich achter de 2 groepjes nog 2 groepjes af. Groepje 3 bestond uit 4 man, onder wie Knijpinga en Matti de Baat. Daar kort achter een 6-mans-groepje met Hendriks en mezelf. De wind had dus serieuze schade gemaakt. Dat had ook nog kunnen gebeuren door een ouder vrouwtje, dat tegengesteld aan kwam fietsen en ons, allemaal rijdend op het kantje, flink liet schrikken. Gelukkig kon iedereen haar ontwijken en bleven zeer vervelende gevolgen uit. Maar met al met al precies 20 man in het voorste strijdgewoel, waren alle prijzen dus weg, waardoor men in het peloton helemaal het hoofd boog. Hoewel mijn groepje niet echt veel achter lag op het 3e groepje lukte het ons niet de aansluiting te maken. Voor mij zou dat qua uitslag waarschijnlijk toch weinig hebben uitgemaakt. Door het zware weer en mijn iets te onstuimige koersgedrag was het beste er echt wel af en kon ik me met de 19e plaats tevreden stellen.

Helemaal vooraan was de kopgroep nog uit elkaar gereden en haalde Alma het, op korte afstand gevolgd door Allard Epping en daar weer achter ging het sprintje om plek 3 naar Burggraaf.

Onder het mom dat elk nadeel zijn voordeel heb snel warme kleding aangedaan en door mijn ploegmaten Bennie en Leo keurig op het traject richting Moerdijkbrug gedirigeerd om het vervolg met die stevige wind in de rug in een spreekwoordelijke vloek en een zucht terug naar Breda te fietsen.


5012311981.JPG


Tsja, sta je dan met je goeie gedrag ;-)Alle gemaakte fotos zijn te zien via de link: Klik hier