Ovezande 05-06-2016

Normaal gesproken zou ik op 500 meter van mijn huis aan de start hebben moeten staan in de Ronde van de Blauwe Kei. Maar ik vermoedde vooraf al dat starten op dit rondje geen zin zou hebben. 240 (!) keer aanzetten en dan ook nog het warme weer erbij is echt teveel van het goede nu.

Dus naar Zeeland afgezakt om daar in Ovezande op een omloop van goed 3 kilometer te kunnen rijden. Dat zou iets meer rust moeten geven.

Opnieuw met laag verwachtingspatroon alhoewel de benen best goed aanvoelden. Maar die had ik gisteren mooi op spanning gereden.

De wind stond zodanig dat het op de lange dijk niet uitnodigde om daar op kop te rijden. Haast vol tegen. Nicky Deijkers zag het avontuur er wel van in en sprong na een rondje of 3 weg net voor het opdraaien van diezelfde dijk. Ik zie Teo Muis reageren en overweeg even om mee te gaan. Maar het koppie zei nee.

Het werd wel meteen de slag, alhoewel Tony Verschuuren en Ronny Bossers nog een verwoede poging ondernamen naar voren te rijden. De twee liepen steeds verder weg. Achter hen formeerden zich meermaals diverse groepjes. Zo was ik nog een ronde in de achtervolging met 3 ploegmaats van Deijkers en Dennis Raadtgever. Samenwerking schoot ernstig tekort en wij werden weer gegrepen. Richting het einde van de koers begon heel de groep uiteen te vallen en belande ik in het laatste stukje. So be it.

Deijkers won, Muis 2e  en John Haast won de sprint van de achtervolgende groep voor de 3e plaats.
 
Voor mij te hopen dat de ellende nu toch snel voorbij is en ik weer gewoon echt mee kan gaan koersen. Zo is er immers ook weinig lol aan te beleven.