Ovezande 19-09-2015

De laatste TMZ-koers van dit jaar en mijn voorlaatste koers, morgen nog in Sint Willebrord en dan zit het seizoen er voor mij weer op.

De ervaringen van de afgelopen weken hadden er voor gezorgd dat ik zonder al te hoge verwachtingen aan het vertrek stond, maar wel de ambitie had om er het beste van te maken. Jammer was wel dat ongeveer 1 maand geleden de lange dijk in het buitengebied voorzien was van een nieuwe grintlaag op het asfalt. Een continue getik van stukjes grint tegen de frames was daarom het gevolg. Op dezelfde dijk stond de wind weer vol op de neus, zodat het niet heel uitnodigend was om daar op kop te rijden.

In deze sluitingswedstrijd rijden 4 categorien los van elkaar in 1 ronde van goed 4 kilometer. De amateurs gingen anderhalve minuut voor ons van start, de categorie na ons startte 30 seconden later. Om maar aan te geven dat ze onze categorie wilden beletten om naar de amateurs toe te rijden. En toch slaagde de jury niet helemaal in de opzet. Want 1 man wist uiteindelijk de amateurs te achterhalen.

Die ene was Johnny van der Klooster. Hij had al meerdere keren in groepjes gezeten en was even alleen op pad geweest, maar die keren liep alles toch weer samen. Toen tegen half koers de beslissende ontsnapping ontstond was hij weer van de partij, om er daarna iedereen in blokjes af te pieren.

De beslissende ontsnapping ontstond toen Richard Marinissen in zijn eentje de aanval zocht en vrij fors doorreed. Dat hij vrij fors door reed, merkte ik toen ik in mijn eentje achter hem aan ging en toen toch wel fors over mijn theewater ging. Ik was blij aan te kunnen sluiten, maar overnemen kon ik niet. Gered werd ik toen een stukje verder nog 5 man erbij kwamen, waaronder ploegmaat Dennis van den Ouden en dus van der Klooster. De goede trein bleek ineens vertrokken, maar als 6e wagonnetje achter locomotief van der Klooster had ik het echt heel lastig. In de daarop volgende rondes losten eerst 3 wagonnetjes waaronder ik. En daarna nog 3 wagonnetjes. Van der Klooster was ondertussen zodanig op stoom gekomen dat hij meer dan 1 minuut voorsprong opbouwde en op die manier bij de amateurs terecht kwam en daar ook weer wegreed. Outstanding dus.

In de paar resterende rondjes probeerde wij nog bij de 3 man voor ons te komen, maar mijn bijdrage was minimaal en wellicht daarom lukte het ook niet om aan te sluiten.
Voor mij resteerde een 7e plek, op zich niet verkeerd, maar de manier waarop leek veel op die van een uitgeknepen citroen.

Nu hopen dat de batterijen morgen weer 100% vol zijn om nog een laatste keer rondjes te draaien en met een goed gevoel af te sluiten.