Sluitingskoers TMZ Ovezande 20-09-2014

Vanwege het oh zo mooie weer toch naar Ovezande afgereisd om daar de TMZ-sluitingskoers te rijden.
Tot en met gisteren zag het daar niet naar uit.
Afgelopen dinsdag zwaar verkouden geworden en gisteren nog liepen de tranen over mijn wangen. Na een goede nachtrust bleek vanmorgen alles een stuk beter. Nog niet helemaal bevrijd van snot e.d., maar voldoende lucht om het te gaan proberen.

Achteraf gezien goed aan gedaan en goed gevoel aan over gehouden.
Lekker mee kunnen koersen, evenwel zonder resultaat.

Ploegmaat Raphael was in het begin zeer bedrijvig en ik probeerde hem weg te laten rijden door me voorin te positioneren. Maar de snelheid en de aanvalslust in de groep was te hoog en daarmee zijn pogingen kansloos.

De volgende die het probeerde was Tony Verschuuren. Hij reed een leuke voorsprong bij elkaar en deze Panzerwagen hield het 2 rondes lang vol op deze omloop van ruim 3 kilometer. Maar uiteindelijk ook er aan voor de moeite.

Toen werd het weer tijd voor Ruud Havermans. Opnieuw diverse keren probeerde hij weg te rijden. De ene keer soleerde hij wat langer en de andere keer wat korter voor de groep uit. En telkens werd hij weer teruggepakt, daarbij vaak zijn ongenoegen duidelijk kenbaar makende. Zelf was ik ook een keer naar hem toegesprongen, stiekem hopende dat .. . Ik had het idee dat telkens wanneer renners bij hem aansloten hij er genoeg van had en de boel de boel liet.

Met nog een paar rondjes te gaan reed net voor het opdraaien van het laatste rechte eind (waarin overigens een heel raar bochtje zit net voor de finish en ik me afvraag of het niet verstandiger (lees: veiliger) is om voortaan rechtsom te rijden) een trio weg. Marcel van der Poel, Andy van Loon en weer Verschuuren. Even dacht ik dat die mannen gewonnen spel hadden, maar net als alle voorgaande keren werd ook dit weer rechtgezet en zat alles weer bij elkaar.

Niet voor lang, wat opnieuw was het Havermans die vertrok en deze keer zagen we hem niet meer terug. Deze laatste keer bleek de juiste.
Dat daarachter in de laatste ronde nog een jachtgroepje ontstond deed daar niets meer aan af.

Havermans dus de laatste TMZ-bloemen van dit jaar.
Voor mij geen prijs, maar gewoon heel binnengekomen en dat was vandaag ook niet iedereen gegeven.