Oudenbosch 17-07-2016

Onderweg naar Oudenbosch gingen de hemelsluizen even wagenwijd open. Daardoor ging het plan om het 2e stuk met de fiets te doen niet door. In Oudenbosch zelf was bij aankomst de weg nog wel wat nat, maar de zon en wind zorgden ervoor dat de weg keurig was opgedroogd toen wij van start gingen met een kleine 70 man.

Ik had gelukkig betere benen dan gisteren. Maar toch viel het niet mee om echt mee te doen. Het tempo lag hoog, zeer hoog. Uiteindelijk reden we de 60 kilometer met een gemiddelde van 43,8 km/h. Het rondje leent er zich dan ook voor.

Het is dan een lastig karwei om dan vooruit te rijden. Een tweetal, ploegmaats nog wel, slaagde daar wel in. Roy Guequiere en Guus de Graauw wisten rondenlang voor de groep uit te rijden. Echt knap, want achter hen werd echt niet stil gestaan.

Zelf kon ik een paar keer mijn neus aan het venster steken, maar standvastig vooraan blijven was er niet bij. Kom wat dat betreft toch wel wat snelheid te kort.

Nadat het tweetal was bijgehaald, ging voor mijn gevoel het tempo nog wat verder omhoog en werd de groep meerdere malen langere tijd op een lint getrokken en was het daarna dan wel prettig dat het even stil vel.

Met een viertal lichtjes voorop werd uiteindelijk de bel geluid.
De vier werden bij de laatste bocht achterhaald, waarna Stefan Laurijssen in de sprint de overwinning naar zich toe trok.