Oudenbosch 08-06-2014

Deze “op een mooie Pinksterdag” begon niet zo mooi.
Gedurende de eerste ochtenduren zo nu en dan regen in Breda.
Op de buienradar zag het er richting Oudenbosch goed uit en dus toch daar naar toe vertrokken. Weliswaar eerste stuk met de fiets op de auto en vanaf Hoeven, waar het droog was – het laatste stukje op de fiets waarbij ik nog het gezelschap kreeg van Niky Deijkers en Pieter Mies. Welnu, in Oudenbosch brak de zon door en liep de temperatuur al weer snel op.

Goed, de mogelijkheid om vooraan te starten was er vandaag, maar net voor het op moment dat de jury de boel ging controleren, toch nog maar een rondje gereden.
Achteraan starten opnieuw. Nu is dat in Oudenbosch een minder groot probleem dan vorige week in Etten-Leur. Op dit rondje kun je altijd wel een keer naar voren rijden. Zo gezegd, zo gedaan. In ronde 6 of zo in 1 ruk (wel even afgeremd door/voor een bocht) helemaal naar voren gereden. Precies vooraan op het moment dat Teo Muis een kleine voorsprong had op de groep en daarbij een 1e premie meepakte.

De snelheid lag hoog, Muis was gegrepen, en toch ontstond er al vrij snel ene grote kopgroep. Geinitieerd door Deijkers, een renner van Tacx en opnieuw Muis. Ik zat nog steeds helemaal van voren in de groep, maar geloofde het wel. De een na de ander sprong er in de daaropvolgende rondes naar toe en zo ontstond een kopgroep van 12 man. Daarbij o.a. Stefan Laurijssen, Brian Burggraaf, Rik Nederlof en 4 renners van Tacx.

Een 5e renner van Tacx probeerde het gaatje ook te overbruggen. Ad Valentijn ging met hem mee en ik achtte de poging ook kansrijk en ging ook mee. Maar ja, de laatste 30 meter moet ook dicht. En dat lukte dus niet, helaas. Wij vielen terug in de groep en niemand slaagde er nog in de koplopers bij te halen.

In het peloton werden alle aanvallen om weg te komen en voor de overige prijzen te gaan snel teniet gedaan. Ook nog een poging van Tony Verschuuren, een Tacx-renner en mezelf liep op niets uit. Wij gingen gegroepeerd de laatste ronde in en de sprint gelaten voor wat die was. Op zulke rondes kom ik toch echt de snelheid te kort. De sprint werd gewonnen door Johan Pemen.

In de kopgroep hadden zich 3 renners af weten scheiden, Jeroen Wesselius, Laurijssen en Muis en kwamen ook in die volgorde over de streep. (geen foto van)