Oudenbosch 23-05-2010 (klik op de foto voor een grotere afbeelding)

Warm weer in Oudenbosch, het inspireerde een trio om vanuit het vertrek meteen weg te rijden. Edwin Raats, Fred Pronk en Guus de Graauw zorgden ervoor dat de snelheid al meteen fors werd opgetrokken. De 3 wisten een paar rondjes voor de meute uit te rijden en het 1e 3-ronden-klassement onderling te verdelen, maar werden dan toch gegrepen. Daarna kwam een spervuur van aanvallen die allen niet ver reikten. Na een minuut of 20 kwam er een beetje rust in de groep, het leek of iedereen daar een beetje aan toe was. De slag viel doordat Adrie Voogt ten aanval trok en Ruud Zijlmans meekreeg. Wij zaten met meerdere Moraal-renners mooi vooraan en Raphael Gabriels was degene die namens de Moraal naar de 2 toesprong. In de finishstraat drukte ik op kop van het peloton het tempo. Voorbij de finish sprongen aan de linkerkant van de weg nog 4 man weg; Erik de Niet, Joep Timmermans, Rene Smits en een mij onbekende renner. Zij wisten snel vooraan aan te pikken. Met 7 man op kop en daarachter een aantal Moraal-mannen die afstopten, hetgeen niet door iedereen werd gewaardeerd om maar een understatement te noemen. De 7 pakten heel snel 30 seconden en hun voorsprong bleef gedurende de rest van de koers daaromheen schommelen, soms 5 seconden meer, dan weer 5 seconden minder. Achteraan kwam nooit een serieuze achtervolging op gang. Gert Verdijk, Robert de Poel, Raats, Hans Weeda etc. probeerden wel wat, maar allemaal zonder resultaat.

De 7 vooraan bleven bij elkaar waarna Zijlmans zich de snelste wist voor Smits en Timmermans. Ik probeerde deze keer wel een keer voor de prijzen mee te sprinten in het peloton, maar wist/durfde me niet goed te plaatsen in de door de Poel gewonnen sprint.

Alle gemaakte foto’s zijn te zien via de link: http://picasaweb.google.nl/Jeroen.Rov/Oudenbosch10#  (zie onder !!!)

(De foto’s zijn te zien door na op bovenstaande link geklikt te hebben vervolgens te klikken op “foto’s van Jeroen” en “Deze inhoud in een nieuw venster openen”)