Oudelande 10-06-2016

Nog niet eerder gereden in dit rustieke dorpje.
Een omloopje van goed 3 kilometer deels door het buitengebied met 2 brede wegen en 1 slingerweggetje en een zeer bochtige klinkerpassage door het dorpje.
Late start (20.00 uur) onder een zwaarbewolkte hemel, maar wel een aangename temperatuur.

Al direct na het startsein reed een groepje met o.a. Dennis Raadtgever weg.
Lang bleven zij niet weg, maar zij zetten met hun actie de boel wel op scherp.
Met name elke ronde op het slingerweggetje waar het windje tegen stond, werd telkens geprobeerd om weg te rijden.
Vanuit zon beetje het laatste wiel kon ik wel overzien wat er gebeurde.
Zo reed er even een groepje vooruit met Teo Muis, Rik de Vree en Raadtgever. Ploegmaat Raphael probeerde het gat te dichten. Niet veel verder was alles weer samen. Op de brede weg richting het dorp ging het tempo telkens zo de hoogte in dat vluchters van goeden huize moesten komen om vooruit te kunnen blijven.

En dit scenario herhaalde zich dus meermaals.
Totdat uiteindelijk toch een kwartet wist weg te rijden. Met daarbij naast opnieuw Muis en de Vree ook Tony Verschuuren en Jacco Schrijver. Toen deze 4 een voorsprong hadden opgebouwd van 17 seconden bij een finishpassage leek dat het sein voor de groep om het gat te gaan dichten. Er werd echt flink doorgetrokken gedurende 1 ronde lang. De winst was echter minimaal, slechts 3 seconden was de kloof kleiner geworden. Dat was ook meteen het moment dat de strijdbijl werd begraven en de koplopers uitliepen tot ongeveer een halve minuut.

Toen ik met nog 4 ronden te gaan naar voren was gereden en in het wiel van Pieter Mies in aanloop naar een premiesprint was meegegaan, kwam opnieuw Raadtgever van achteren uit en liet ons meteen ter plekke. Ik spartelde nog even tegen maar kreeg het gat op hem echt niet dicht. Ik viel weer terug en Raadtgever werd een halve ronde later weer opgepikt.

In de laatste ronde leek er nog eentje op zijn gemakje weg te rijden en zo de 5e plaats te gaan halen. Daarnaast probeerden ook Jan Muis en Johan Haast nog weg te rijden.
Op de weg richting het dorp ging onder impuls van Mies het tempo zodanig de hoogte in dat deze 3 die voor ons reden nog werden opgeslokt.
Zou ik nog mee gaan sprinten voor een prijsje ? Toch maar wel. Maar het was niet genoeg want in het wiel van Leon van Vugt vielen zowel hij als ik net buiten de prijzen, 16e en 17e. Johan Pemen won de sprint van de groep en werd 5e.|

Vooraan was de kopgroep nog uit elkaar gevallen. In de sprint haalde de Vree het voor Verschuuren. Muis werd op afstand 3e.