Oude Tonge 20-05-2017

Was alweer aantal jaren geleden dat ik er gereden had. De (aangekondigde) regen was toen (voor mij). Vandaag gelukkig niet, al had een fikse bui ongeveer een uur voor onze start er nog een hoop water uitgegooid. Maar zon en wind deden hun werk met een droog parkoers als resultaat. Mooi en snel rondje daar, al was het stukje dijk-op en de  aanzet erna wel zware kost.

Het was een attractieve koers, Johan Pemen trapte af door (weer) meteen vanaf het vertrek weg te spuiten. Daarna volgden telkens weer andere aanvallen, maar die liepen allemaal al vrij snel spaak. De groep kon op de provinciale weg, die iets naar beneden liep, zoveel snelheid maken zodat gaatjes kleiner werden en daarna eenmaal weer dijk-op gaven de vluchters het meestal op. Michel de Koning wist in zijn eentje wel meerdere ronden voor de groep uit te rijden. Op een gegeven moment had hij 15 seconden voorsprong, maar dat bleek toch te weinig. Zelf kon ik eindelijk ook eens meedoen en niet meer eindeloos achteraan blijven zitten. Ik ging een keer in de aanval richting de dijk, Ruud Havermans reageerde en sloot aan, maar toen zat ik al meteen aan mijn max.  Havermans nam van me over en kon al gelijk zijn wiel niet volgen. Het leverde me daarna nog wel een premie op, maar sowieso werden we beiden weer teruggepakt.

Richting de finale zat alles dus nog steeds bij elkaar en waagden Rinie van Zundert en Pemen gezamenlijk een uitval. Met nog 3 rondjes (van 1.700 meter) te gaan, had ik nog power om nar hen toe te springen en aan te sluiten. In de verte lonkte het podium. Met nog 2 rondjes te gaan passeerden we de finishlijn en bleek maar weer dat die verte een brug te ver was, In de voorlaatste ronde werden we gegrepen en ging we af op een groepsprint die Pemen nog heel knap wist te winnen.

Zelf niet mee-gesprint, had daar de benen niet meer voor.
Wel opmerkelijk was nog dat de aangekondigde 50 kilometer koers er uiteindelijk 63 waren geworden. Vandaar dat mijn benen zeer begonnen te doen richting het einde.
Om de benen dan nog maar een beetje los te rijden daarom ook nog maar na de koers een stukje op de fiets teruggereden tot Willemstad.