Oud-Gastel 19-04-2015

Met een groep van een man of 60-65 aan het vertrek in Oud-Gastel.
In tegenstelling tot eerdere edities hoefden we gelukkig nu niet met 120 man over het fietspad en door de fietstunnel. Deze editie was de grootte van de groep goed te overzien, wel zo veilig in ieder geval.

De eerste 2 rondjes van achteren gereden; dat was geen risico, in de finishstraat stond de wind in de rug en in de passage door de polder vrijwel volledig van voren. Hier waaiers maken en de boel op de kant zetten was onmogelijk. En zo werd eigenlijk meteen de angel uit de wedstrijd gehaald. Het lange stuk windop nodigde immers niet uit om daar op kop flink door te trekken. Deed je dat wel dan kwam de groep in de lange finishstraat snel nader door de hogere snelheid.

Na de 2 eerste rondjes naar voren gereden en met de koers actief mee kunnen doen. Tot 2 keer toe eventjes met Ruud Havermans en een keertje met Edwin Kas erbij, vooruit gereden. Kansloos zo bleek telkens al snel, net zoals dat gold voor alle overige ontsnappingspogingen.

Zelf nog wel een keer met een premiesprint meegedaan en zowaar een 3e premie verdiend. Maar de uiteindelijke groepssprint aan me voorbij laten gaan. Laat dat gewriemel op dergelijke rondes liever aan de anderen over.  

In die groepssprint haalde Brian Burggraaf het voor Pascal Schoots en Alfred Rooks.
Dezelfde Burggraaf was exact 6 jaar geleden nog heel erg zwaar ten val gekomen in de Gastelse finishstraat en haalde nu zijn gram.