Nieuw- en Sint Joosland 28-08-2015

Na de deceptie van de week eerder nu aan de bak in Nieuw en Sint Joosland tijdens het zomerfeest aldaar. Mooie omloop van goed 4 kilometer met een a-typische maar wel hele mooie aankomst.

Al meteen in de 1e ronde ging een tweetal er van door; Niky Deijkers en Jan Muis. Met name in een bepaalde bocht op een dijkje in de polder, kon je elke ronde mooi waarnemen of we verder achterop raakten of juist op hen terugkwamen. Omdat de voorsprong zich veelal leek te stabiliseren bleef de hoop en het geloof bestaan dat het gat nog gedicht moest kunnen gaan worden. Dat we ondertussen nog een grote landbouwmachine op ons pad troffen net in een bocht op een smal dijkje deed daar niets aan af.

Het waren uiteindelijk individuele impulsen die er voor gingen zorgen dat we de koplopers uiteindelijk toch gingen bijhalen. Zij hadden rondenlang met tweeen op kop gereden, maar moesten dan toch capituleren. Riny van Zundert, Dennis van den Ouden, Peter van Wijgerden en Tony Verschuuren zorgden er met aanvallen voor dat de voorsprong kleiner geworden was en zo de rest van de groep meetrokken.

Een voor mij onbekende renner slaagde er net bij het buiten rijden van het dorp als eerste in om aan te sluiten op 4 ronden van het einde. De groep had er iets meer tijd voor nodig maar in dezelfde ronde kwamen wij er ook bij net voor het opdraaien van de finishstraat. Het spel kon opnieuw beginnen, terwijl de zomerzon verder daalde en op een stukje hinderlijk in de gezichten scheen.

In de voorlaatste ronde reed er weer een groepje weg. Van Wijgerden, Muis, Johan Pemen en van Zundert. Bij het passeren van de finish kon Pieter Mies nog de jump maken naar de 4 leiders en zo kwamen 5 man op kop. De vijf kregen echter geen vrijgeleide, achter hen werd volop gejaagd in de laatste ronde die inmiddels was ingegaan. De aansluiting kon uiteindelijk worden gemaakt, al was dat wel op het laatste nippertje. Ongeveer honderd meter voor op het opdraaien kwam alles bij elkaar, de mannen van de eerde gevormde kopgroep zaten echter allen nog voorin en zo gebeurde het dat Muis en van Wijgerden in die volgorde de laatste bocht ingingen en ik vermoed dat Van Wijgerden een professioneel gat liet vallen waardoor Muis in een lange sprint met meters voorsprong de overwinning opeiste, voor diezelfde van Wijgerden en van Zundert.

 

Zelf zat ik te ver van achteren om voor de prijzen mee te sprinten, hoewel ik wist dat ik veel verder naar voren moest zitten in de laatste bocht, maar al met al wel goed mee kunnen doen. Dat was de grootste winst t.o.v. vorige week.