Numansdorp 12-06-2017

Tot op heden had ik nog nooit in Numansdorp gereden. Was er alleen nog maar  doorheen gekomen tijdens een trainingsrondje Hoekse Waard. Maar wat een leuk rondje daar op de maandagavond tijdens een feestweek.

Een echt criteriumrondje. Breed stuk asfalt, klinkerstroken en hellinkje op en af om dan in een ziedende vaart richting de finish te stormen. De aankleding van het parkoers liet wat te wensen over. De reden daarvoor was de erg harde wind. Vandaar ook dat er nauwelijks spandoeken ophangen waren en het finishdoek ook ontbrak. Die wind waaide dwars over het parkoers en wel precies zodanig dat het op de 2 lange stukken precies van op de kant kwam. Wind mee hadden we nauwelijks omdat dat ene stukje (dijk-op) nog wel, erg kort was. Maar niet getreurd, het maakte het er wel een zware, doch korte (net aan 40 km.) koers van.

En gelukkig, ik had eindelijk weer eens benen. In het begin wat afwachtend, maar gaandeweg kon ik me meer met de koers gaan bezig houden.
Dat ondertussen Brian Burggraaf en Nick Toonen al mijlenver weg waren, deed daar niets aan af.

Opnieuw het handelsmerk van Burggraaf; snel vanuit het vertrek weg om hem dan pas bij de finish terug te zien. Zo ook nu dus en wederom een overwinning voor hem.

Achter het leidende duo was een vijftal ontsnapt met daarbij mijn clubgenoten, Martijn Harteloh en Emiel van Dijk. Daarachter kwam ik dan weer met 5 anderen onder andere andere ploeggenoten als Wout Roos en Sjoerd Bult. Hoezeer we ons best ook deden, we kwamen nooit uit de (niet eens zo heel grote) groep achter ons. Jammer maar helaas  werden we dan toch in de allerlaatste ronde nog achterhaald en vreesde ik nog voor mijn iets eerder zekere prijsje. Bij het opdraaien van de dijk liet nog een andere ploeggenoot, John Roos, wat ruimte voor me vrij waarna ik me toch in de sprint kon mengen en er nog een 17e plaats uit wist te sleuren.

Het heeft erg lang geduurd, maar dit was de 1e echte prijs die ik dit jaar reed. Dat was in ieder geval een opsteker.

Na de koers snel droge kleren aangedaan en, wetende dat ik voornamelijk wind in de rug zou hebben, lekker op de fiets naar huis gereden.