Kasteelronde Mill 07-05-2017

Mijn vorige deelname aan de Kasteelronde eindigde met een 4e plaats.
Dat zat er vandaag in het geheel niet in.
Net als de eerdere koersen dit jaar viel het opnieuw tegen.

Vandaag dikke benen.
Gisteren een toertocht gereden in de Utrechtse Heuvelrug. Alhoewel toertocht voor mij de lading eigenlijk niet dekt. Ik denk dat ik toch iets te fanatiek daar bezig ben geweest. Als niemand je inhaalt en zelf doe je dat (met een groepje) continu dan is van toeren weinig sprake. Met daarnaast nog een paar serieuze klimmetjes erbij, was de inspanning misschien wel iet of wat overdreven daar.

Dat voelde ik al meteen in de 1e ronde. Door een noordenwind ging het op het open stuk in het buitengebied meteen op de kant en had ik al meteen moeilijk om er op het kantje aan te blijven hangen. Met kunst en vliegwerk lukte dat dan wel. Maar dan moet je op het stuk daarna wat herstellen om daarna alweer snel in dat buitengebied aan te komen. Het zweet gutste al meteen uit al de porien. En zo werd het elke ronde een kwestie van overleven en voor je kijken of er daar geen renners zitten die gaten laten vallen. Dat gebeurde ook met regelmaat en moest ik hen voorbij om alsnog aan te sluiten, terwijl zij lieten lopen. Op de plek waar ik zat was van herstellen eigenlijk nooit sprake en zo pleeg je roofbouw die je dan toch gaan verliezen. Op (nog maar) 5 rondjes van het einde was het dan toch op. Ik voelde met de ronde al de benen verder vollopen, tot het echt niet meer ging.
Daarna nog een rondje uitgereden en me bij de jury afgemeld, een DNF-je achter mijn naam dus.

Een kopgroep van 6 maakte ondertussen het mooie weer. Daarbij o.a. Corne Castein, Adrie Frijters en Marcel Alma. Laatstgenoemde won daarna in de sprint.