Mill 25-05-2014

Naar het Oost-Brabantse Mill geweest voor het 1e lustrum van de Kasteelronde aldaar. Niet direct een rondje voor mij. Maar in de eerdere edities dat ik daar reed, ging het al met al aardig.

Als laatste vertrokken in het goed 60 renners tellende veld om na een rondje of 3 geleidelijk aan te proberen naar voren te komen. Het ging op dat moment echt niet hard en het was met name op een lang stuk met wat wind op de kant onprettig rijden.

Gelukkig ging na een ronde of 6 het tempo dan toch omhoog en kon ik met 3 tussensprinten, ja dat kost energie die je bij vooraan starten niet verbruikt, vooraan komen.
Dat tempo bleef vanaf dat tempo aardig hoog, gevolg daarvan was dat er achteraan de nodigden af moesten, die we verderop in de koers weer tegenkwamen toen ze gedubbeld werden.

Verder voor mij een koers sans histoire. Paar keer in de aanval en tegenaanval geweest. Maar de echte power ontbrak. Zo reden voor mijn neus als drie-traps-raket drie man weg. Ik bleef zitten. Later zijn er nog 3 naar toegesprongen. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat me dat laatste helemaal ontgaan was, omdat ik me (toch weer) suf had gesprint voor een premie van een paar euro.

Op een rondje of 3-4 voor het einde nog even met een man of 10 in de achtervolging geweest, maar wij werden teruggepakt. In de laatste halve ronde de boel de boel gelaten en als laatste man ( 38e ) geeindigd.

Overigens was het rond halfkoers nog even schrikken geblazen, toen wij in een bocht naar links een oudere man op de fiets tegenkwamen. Geen handige actie, maar het liep goed af.