Middelharnis 16-07-2016

Het was niet mijn dag vandaag in Middelharnis; gewoon niet goed genoeg.
De broers Roos hadden het als organisatoren zo goed gepland. Alle Cycling Team Flakkee mannen werden opgeroepen om naar voren te komen om vooraan naast elkaar te komen staan om foto’s te kunnen maken.
Ik stond dus deze keer ook mooi vooraan op de 1e rij.
Nadat de foto’s genomen waren zei speaker Mels de Kievit nog om het de 1e halve ronde rustig aan te doen, om de niet CTF-ers ook de mogelijkheid te geven zich vooraan in de meute te mengen.

Dat was tegen dovemansoren gezegd, want na het startschot ging het tempo al meteen fors de hoogte in. En ik, ik verzeilde al heel snel naar de achterste regionen. Ik moet toch eerst even mijn draai vinden, goed op gang komen. Alleen op dit rondje niet zo een heel handige move, want een rondje van 1 kilometer met 3 bochten en veel wind tegen op het langste stuk bood niet veel ruimte om rustig op gang te komen.

Af en toe viel het dan wel eens een keer stil, maar helemaal achteraan zit je dan nog bij te komen na weer aanzetten na een bocht en is er van naar voren rijden geen sprake.

Na 2/3 koers kwam ik er wel doorheen en kon met een paar tussensprintjes toch vooraan post komen vatten. Maar het eerdere van achteren harken eiste al snel zijn tol.  Na een paar rondjes voorin verzeilde ik toch weer achterin en moest opnieuw gaan harken om de rest van de koers te vervolgen en ook op die positie uiteindelijk te finishen.

In een koers die eigenlijk altijd gesloten bleef ging de winst naar Ronald de Waal, voor ploegmaat John Roos en Lars Rietveld. Zij slaagden erin om op het einde met een geringe voorsprong het laatste eind op te draaien.