Tour de Leur 01-06-2014

Zo, snel vergeten deze dag.
Op rondjes als deze of vooraan starten of er niet meer aan mee doen.
Toen ik een kwartier voor de start het parkoers opdraaide stond iedereen ( een man of 80 ) al opgesteld en wist ik al meteen dat het vandaag op niets uit zou draaien.

Van begin af aan een kansloze missie op het 1.500 meter lange rondje met 12 bochten met al na 150 meter in een nauwe bocht naar rechts volledige stilstand terwijl degenen vooraan ondertussen al weer volop gas aan het geven waren.

Het viel meteen in stukken en brokken in deze gecombineerde amateur-sportklasse-juniorenwedstrijd over 70 kilometer.
En dan helpt het ook al niet dat jij nog een serie lastige bochten moet nemen terwijl je verderop ziet dat de voorste die al achter de rug hadden.

De wedstrijd toch verder gezet en eigenlijk grotendeels op de bagagedrager van Erik Meerkerk gezeten. Hij hield er een stevig tempo op na, we haalden nog diverse renners in en losten die ook weer. Voor ons uit reden uiteindelijk dan nog de kopgroep en een achtervolgende groep van beiden om en nabij de 10 man.

Het mooie was nog wel dat junioren en amateur/sportklasse apart werden geklasseerd waardoor ik er toch in ieder geval, naast een zere rug, nog een 14e plaats aan over hield.