Leur 20-05-2012

Het was (eindelijk) warm weer en de aangekondigde buien bleven gelukkig uit.
Dit jaar geen geneutraliseerde start buiten het parkoers, maar gewoon recht toe, recht aan.

Alleen jammer dat juist het slechtste stukje klinkerweg van Nederland in het parkoers zit en dat er al jaren nauwelijks iets aan wordt gedaan.

Voor wat betreft de wedstrijd was Adrie Frijters de eerste vluchter van de dag. Die poging was geen lang leven beschoren. Tal van andere pogingen in deze 80-kilometer koers waren ook gedoemd te mislukken. Na een kleine drie kwartier koers kwam er wel een heel serieuze aanval op gang. Jochem van der Doelen trok samen met plaatselijk favoriet Tonnie Akkermans op avontuur. Achter hen ging de boel op slot. Elke aanval werd gepareerd door de ploegmaten van Akkermans en zo konden de twee hun voorsprong uitbreiden tot ruim 30 seconden. Zij hielden zeker een half uur stand, tot zon 60 kilometer koers. Vanaf dan ging het echter snel bergafwaarts met hun voorsprong. Thomas van Holsteijn sprong weg uit het peloton, waarop ik in de reactie ging. Daar kwamen ook nog Johan Pemen en Teo Muis bij. Met vieren (waarbij ik het toch wel even slecht had) kwamen we razendsnel dichterbij, maar ook achter ons kwam er flink snelheid in het peloton. In 2-3 rondjes tijd kwam alles weer samen en kon alles weer opnieuw beginnen. En dat gebeurde ook vrijwel meteen. Hoewel niet heel opzichtig reden 14 man weg; Pemen, van Holsteijn, Jan en Teo Muis, Rinie van Zundert, Ronny Bossers, Rene Vrins, Gerben Pouw, Dennis Raadtgever, Stefan Laurijssen, Eddy Hermsen, Niels van der Velden, Hans Weeda en Erik Meerkerk. Na een serieuze inspanning van het eerdere kopduo slaagden ook zij er nog in de aansluiting bij de kopgroep te maken waardoor er 16 man op kop kwamen en het peloton vanaf dan het hoofd boog. Zelf was ik tot die ontsnapping altijd attent geweest, diverse keren meegesprongen en met de premies meegedaan, maar net op dat moment gaf ik geen thuis.

De 16 man bleven op hun beurt ook niet bij elkaar. De kopgroep brak op zon 5 ronden voor het einde in tween. Het eerste deel herbergde 8 renners; Teo Muis, van der Velden, Pemen, Raadtgever, Bossers, Weeda, Meerkerk en ermHermHermsen.
In de eindgalop die toen volgde draaide Muis als eerste het korte rechte eind op, maar werd nog gepasseerd door winnaar Raadtgever
(die niet op de foto staat) en van der Velden.

1205200320.JPG

Alle gemaakte fotos zijn te zien via de link: Klik hier