Kruiningen 03-07-2015

Nadat ik de voorgaande 2 jaren door opkomende regen(-buien) telkens tevergeefs naar Kruiningen was afgereisd, was het deze keer wel mooi weer om te koersen over de steentjes. Het was wel erg warm met een temperatuur van rond de 30 graden.

Eenmaal de koers op gang was, merkte ik dat ik goede benen had. Daardoor ging ik echter iets te opportunistisch te werk en reed mezelf eigenlijk voorbij.
Daardoor mistte ik ook een kopgroep van 9 man die al redelijk vroeg ontstond.

De beste renners zaten toen vooraan; o.a. Riny van Zundert, Ad Valentijn, Erik Meerkerk, Ruud Havermans, Niky Deijkers, Dennis van den Ouden en Jack de Klerk.

Zij hadden al snel een voorsprong van circa 50 seconden en rond dat aantal seconden bleef het de rest van de koers schommelen.

 

Later in de koers versnelde ik zelf en kwam eerst alleen vooruit te rijden, 2 ronden later voegden o.a. Andy van Loon en Piet Mies zich bij me.

Met nog 5 ronden te gaan werd de laatste ronde voor het overgebleven pelotonnetje aangekondigd. De Amateurs die 1 minuut voor ons waren gestart, zaten hen inmiddels in de nek te hijgen. Mijn groepje moest helaas nog wel door blijven rijden.

Maar met nog een rondje of 2 te gaan mochten wij ook afsprinten. Mies was nog weggesprongen, ik won het sprintje daarachter, 11e dus.
Opmerkelijk was verder dat Meerkerk de boodschap niet helemaal begrepen had. De kopgroep moest nog door blijven rijden; hij had kennelijk begrepen dat we allemaal de laatste ronde in gegaan waren. (De amateurs hadden ons inmiddels al ingehaald). Meerkerk kwam derhalve juichend over de finish, zich niet realiserende dat hij nog 1 rondje moest.

Bij de laatste finishpassage kwam Valentijn solo als eerste over de finish. Meerkerk klopte de Klerk in de sprint om de 2e plaats en kwam zodoende toch nog op het podium.