Kortgene 24-05-2014

Oorspronkelijk stond de Rotterdamse ronde van Katendrecht op het programma.
Maar door de aangekondigde werkzaamheden en te verwachten file-ellende op de A16 richting 010 bij voorbaat eieren voor mijn geld gekozen en koers te zetten richting Kortgene.

Lastige omstandigheden daar. Op de bijna 3 kilometer lange ronde paar keer wind op de kant, wind op kop op een zware klinkerstrook en nog wat draaien en keren vlakbij de finish.

De omstandigheden weerhielden rasaanvaller Ruud Havermans er niet van om zich eens koest te houden. Nadat het drierondenklassement verreden was reed eerst John de Leeuw weg. Leo Poot reageerde als eerste, kort daarna gevolgd door Havermans. Die drie kwamen bij elkaar, waarna Poot een kleine ronde verder de rol moest lossen. De 2 op kop pakten 17 seconden voorsprong. Weliswaar 2 hardrijders, maar verder wegrijden lukte niet. Ze verloren terrein en werden enkele rondes later weer gegrepen.

Niet lang daarna reed Havermans opnieuw weg. Deze keer reageerde Ruud Zijlmans, waarna ik op mijn beurt vertrok met in mijn zog Johan Pemen. Ik moest me bijna de longen uit mijn lijf rijden om bij Zijlmans te komen. Even kwamen we dan toch met vieren op kop, maar op de slechte klinkerstrook zat alles weer in het wiel. Geen probleem voor Haverman, die weer de aanval zocht. Nu reageerde niemand en Havermans ging dus solo. Zijn voorsprong liep weer op tot een seconde of 15. Alleen kon hij het toch ook niet bolwerken. Weer een paar ronden later sloten eerst Erik Meerkerk en de Leeuw aan. De rest volgde niet lang daarna. Compleet gingen we de laatste ronde in, waarin Havermans nog een laatste cartouche afschoot. Reactie volgde nu onmiddellijk. Op het laatste stuk richting de laatste bochten richting de finish was het links en rechts kwakken. Zelf was ik afwachtend geweest in aanloop naar de sprint, maar kon op het laatst van de wind-op-klinkerstrook langs de linkerkant mooi naar voren rijden en vrijwel voorin positie innemen met een 7e plek in de uitslag tot gevolg.

Helemaal van voren toonde Pemen zich de snelste voor Zijlmans en John Haast.

Al met al waren we mooi op tijd klaar, het werd donkerder en donkerder en ongeveer een half uur na de finish gingen de hemelsluizen boven het Zeeuwse land open.