Kloosterzande 06-07-2015

Net als vorig jaar weer afgereisd naar Zeeuws-Vlaanderen om in Kloosterzande te rijden. Goed weer en opnieuw lekker druk in het dorp. So far, so good.

Koers eindigde in een deceptie. Een kopgroep van een man of 9 met Dennis van den Ouden , Niky Deijkers, Riny van Zundert, Ad Valentijn, Ruud Havermans en nog een aantal Belgen was weggereden. Het leek dat ze vrij spel kregen, want de voorsprong liep snel op. Maar na een paar rondjes dralen kreeg een Belgische kampioen de groep achter de koplopers zo ver dat er samenwerking kwam en wel zo dat de voorsprong stelselmatig terugliep en het gat gedicht leek te gaan worden.

Voor de achtervolgende groep ging het daarna mis. Het gevaar kwam van achteren. De Amateurs die in dezelfde ronde reden als mijn categorie reden blijkbaar veel harden en gingen ons inhalen. Hetgeen aanleiding voor de jury was om ons de laatste ronde te geven om wedstrijdvervalsing te voorkomen. De Amateurs die bij ons aansloten zouden natuurlijk ook onvermijdelijk het laatste gaatje naar de koplopers dichten en ons zo vooraan weer in koers brengen. Maar het was wel erg zuur, ik veronderstel dat we er op eigen kracht ook bijgekomen waren. Nu werden we na ongeveer 3 kwartier uit koers gehaald. Daar dus dat hele eind met de auto voor gereden.

Nou ja, volgend jaar maar eens goed overwegen om hier weer naar toe te gaan.

Deijkers won overigens de koers na een solo van anderhalve ronde.

Of ze voor mij waren weet ik niet, logischerwijs van niet uiteraard, de aanmoedigingen op het wegdek sorteerden vandaag helaas geen effect.