Kloosterzande 07-07-2014

Twintig jaar geleden ging de plaatselijke profronde daar in Zeeuws-Vlaanderen ter ziele. Vandaag werd na al die jaren de ronde nieuw leven ingeblazen en dor het publiek werd dit in ieder geval gewaardeerd want dat in groten getale opgekomen. Weliswaar reden niet met profs, nu mochten wij aan de bak.

Vooraf was even de vraag of het zon typisch Zeeuws-Vlaams rondje zou zijn met die typische klinkerstroken. Ze lagen er wel in het dorp merkte ik met inrijden en ook op het parkoers zelf lag een klein stukje, maar wij reden grotendeels op asfalt op het bijna 3 kilometer lange rondje.

Meest vervelende stuk vond ik nog de finishstraat. Los van 2 akelige wegversmallingen bolde die lange asfaltweg heel slecht.

Voor het overige ervoer ik de koers als eentje waarbij je elke inspanning cash betaalde. Misschien door het drukkende weer of gewoon niet goed genoeg, maar het water gutste van mijn hoofd en na elke poging om mee weg te komen moest ik toch telkens weer even mijn hok in en herstellen.

Over wegkomen gesproken, er was geen definitief wegkomen aan.
Hoewel in de 1e ronde al meteen 3 man er van door gingen en snel 30 seconden voorsprong pakten, toonde de groep veerkracht en pakte hen na een paar ronden terug. Daarna volgden nog diverse pogingen onder aanvoering van met name Teo Muis en Ruud Havermans, die er veelbelovend uitzagen, maar telkens werden zij of ontstane groepjes teruggepakt.

Op naar een sprint, waarbij een Belg de Rijsbergenaren Johan Pemen en John Haast te snel af.

Zelf geen prijs, niet meegedaan in de sprint, maar deze ronde is zeker voor herhaling vatbaar.