Kapelle Sluitingskoers TMZ 17-09-2016

Alweer de laatste TMZ-koers van het jaar.
In tegenstelling tot andere jaren niet meer in Ovezande, maar in de polder in Kapelle waar juist ook in het begin van het jaar de openingskoers plaatsvindt om het TMZ-kampioenschap. Die koers laat ik overigens altijd maar lopen. Eigenlijk best een goed idee, want in het voorjaar daar met wind en kou moet geen pretje zijn.

Vandaag daarentegen een zeer aangename temperatuur, weinig wind en een geanimeerde koers.

Dat geanimeerde was met name te danken (of te wijten) aan de continue aanvalslust van Ruud Havermans. Zoals te doen gebruikelijk toog hij tig ten aanval om bijna even zovele keren te moeten merken dat de rest alert reageerde en meteen op zijn wiel sprong.

Maar na een ronde of 5 (van 4 km) leek hij toch de slag te maken. Samen met Richard Marinnesen reed hij weg. Michel de Koning reageerde iets later en sloot bij de 2 aan.
De drie hadden in een mum van tijd 18 seconden voorsprong en de daaropvolgende ronde 26 seconden. Tijd voor actie, want om de laatste (TMZ-)koers van het jaar als een nachtkaars uit te laten gaan, wilde de groep gelukkig niet.

De daaropvolgende rondes werd het gat steeds wat kleiner. Toen we er bijna bij waren lieten de Koning zich al terugzakken. De 2 bleven daarna nog even vooruit, maar moesten het hoofd buigen.
Havermans bleef echter maar springen. Tevergeefs, bij het luiden van de bel reed hij samen met Raphael nog iets voor de groep uit, maar het was hem niet gegund vandaag.

En zo stevenden we af op een groepssprint op een wel heel erg lange finishstraat.
Een vraag die ik me niet hoefde te stellen is; waar moet je aangaan ?
Nogmaals, voor mijn geen issue, want op dergelijke aankomsten kom ik veel te veel snelheid tekort.

De overwinning was voor de Koning, die het uitschreeuwde, en 2 Willebrorders achter zich liet. Rinie van Zundert werd 2e en Ad Valentijn 3e.
Voor mij werd het een 14e plek.