Hoogerheide 30-08-2015

Mooi, de regen en onweer waren op tijd weg, de zon scheen voluit en het was echt lekker warm. Over het rondje had ik vooraf zo mijn twijfels, maar gaandeweg de koers begon ik het steeds plezieriger te vinden. Het tempo zat er vaak goed in op de 2 lange stukken, al was het op de Scheldeweg toch wel lastig om daar op kop te rijden. En was het goed uitkijken naar de spleten tussen de betonplaten.

Sowieso was het de laatste keer dat deze ronde kon worden gereden, het viaduct op de Scheldeweg gaat gesloopt worden en daarmee is dan ook het huidige parkoers om zeep.

Vier renners reden na een ronde of 10 van de 30 te verrijden weg, daarbij zaten Peter van Wijgerden, Stefan Laurijssen, Glenn van Nierop en Fabrizio Korsman. Ondanks dat er wel degelijk achter werd gejaagd, liepen deze 4 toch steeds verder weg naar goed 30 seconden. Achter hen probeerden ze meerdere malen weg te rijden, ik zelf ook, maar op de lange Scheldeweg liep het bij het naderen van de laatste bocht toch veelal weer samen.

Ondertussen had Korsman vooraan de rol moeten en viel terug in de groep en bleef een trio over. Wel zo handig, wan nu zouden al die mannen het podium op kunnen komen en hoefde er wat dat betreft niet gepokerd te worden.

Op 4 ronden voor het einde reageerde ik op een uitval van Ruud Havermans in de finishstraat en reed het gat dicht. Bij het opdraaien van de Scheldeweg trok ik nog een keer door en reed ik mezelf even in de vernieling en kwam alles me voorbij. Ook toen maakten zich 4 man los, Guus de Graauw, Ruud Goorden, Daniel Hertogh en Johan Pemen. De groep liet echter niet begaan en joeg echt achter hen aan. Het tempo ging de 2 daarop volgende rondes echt fors de hoogte in en alles zat op een lint en zo werden die vier weer gegrepen. Ik hoopte nog even dat het stil zou vallen en ik daardoor in de gelegenheid zou komen om in de laatste ronde nog van voren te komen, maar dat was ijdele hoop. En daardoor de sprint voor de 4e plek of beter uberhaupt een prijs gelaten voor wat ie was.

De 3 vooraan gaven op het laatst nog veel van hun voorsprong kwijt, doordat er toch gepokerd werd. De beste pokeraar bleek van Nierop, die Laurijssen en van Wijgerden vooraf ging.