Hoogerheide 18-05-2012

Meezitten is voor mij vandaag eigenlijk het woord van de dag. Waarom?

Meezitten 1) Met de start om kwart over vijf en dan in Hoogerheide om vijf uur aankomen en dan nog omkleden etc. en dan toch nog tijdig bij de start.

Meezitten 2) Op weg naar Hoogerheide en net voor onze start en snel na onze finish regen, maar onze wedstrijd verder droog afgezien van het zweet dat rijkelijk vloeide.

Meezitten 3) Het nieuwe rondje dat sinds vorig jaar gereden wordt is echt loeizwaar. Na de finish rechtsaf stukje (weliswaar overdreven) de diepte in, weer rechts naar boven, dan slingeren door een villawijk op klinkers die niet lopen, dan weer wat vals plat en uiteindelijk met wind op naar de lange finishstraat. Omdat ik niet ingereden had, zat ik ver van achteren in de groep. En dat resulteerde erin dat elke keer gaten dichtgereden moesten worden als er weer renners waren die niet mee konden. Toen was het alle zeilen bijzetten. Naarmate de wedstrijd vorderde en tot dan toe alle ontsnappingspogingen teniet waren gedaan, kon ik net voor halfkoers toch vooraan komen. Op zichzelf geen grootste prestatie want het peloton renners was nu ook weer niet overdreven groot. Toen het dan ook een keer stilviel op het klimmetje maar eens eerste keer aangezet en ik kreeg zowaar enige voorsprong. Andy Knijpinga kwam naar mij toe en reden we eventjes met tweeŽn voorop. Maar dit was geen lang leven beschoren. Kort daarna dacht ik in de goede slag te zitten toen ik voorop kwam met Anco Verstegen, Jochem van der Doelen en de mannen van het Hak-Muis-team; Tonnie Akkermans en Jan en Teo Muis. De samenwerking was echter allerbelabberdst en de groep kwam opnieuw terug na een ronde of 2. Snel daarna was het dan wel raak. Opnieuw op het klimmetje reageerde ik op een uitval van Gerben Pouw en reed naar hem toe om een halve ronde later nog het gezelschap te krijgen van van der Doelen, Johan Pemen, Rob van Gameren en Jan Muis. En zie daar de goede vlucht was vertrokken. Jammer voor mij was alleen wel dat hoewel ik een van de leiders was het vanaf dan een echte lijdensweg. Het werd echt rondjes aftellen en maar hopen dat mijn medekoplopers niet al te vroeg finale zouden gaan rijden. Dat laatste gebeurde in de voorlaatste ronde. Van der Doelen trok hard door en alleen Muis kon volgen, waarna van der Doelen het een ronde later afmaakte door winnend over de streep te gaan met Muis op de 2e stek. Voor de 3e plaats probeerde van Gameren ruim voor de finish nog weg te rijden, Pemen kon counteren. Ik niet meer. Pemen klopte daarna van Gameren voor die 3e plek, waarna ik afgescheiden als 5e man over de finish kwam. Achter mij werd Knijpinga 6e na te zijn weggereden uit een ontstane achtervolgende groep van een man of 8. Van der Doelen was in ieder geval in zijn opzet geslaagd. Vooraf aan hem gevraagd of hij weer bloemen kwam halen. Antwoord: Ik kom voor de punten en als ik dan win heb ik ook bloemen. En zo geschiedde.

Meezitten 4) Het prijzengeld wat normaal gesproken wordt uitgekeerd is voor onze categorie niet aan de hoge kant. Maar goed, dat is ook maar bijzaak. Maar vandaag in Hoogerheide werden we echt met een heel mooi prijzenschema beloond. Hulde daarvoor.

1205180271.JPG

Alle gemaakte fotoís zijn te zien via de link: Klik hier