Hoeven 22-06-2014

Verrassende wendingen vandaag in de ronde van Hoeven.
Op de winderige omloop koos een groepje van 5 man de aanval, zij werden nog niet al te lang daarna gegrepen. Meteen daarna koos opnieuw een vijftal de aanval. Daarbij Niky Deijkers, Glenn van Nierop, Michel Reep en Tim van Wijk. Niclas Vermaas probeerde nog de sprong te maken maar strandde op een paar tientallen meters en viel terug in de groep. De vijf werkten goed samen, daar waar het in het peloton veelal hollen en stilstaan was. Hollen op het stuk waar de noordenwind volledig in het voordeel waaide en stilstaan op het stuk na de finish, waar deze op de kop stond.

Op deze ronde in de polder ten noorden van Hoeven viel prima te zien dat de groep steeds meer terrein op de vijf vooraan verloor. De voorsprong van de vijf liep geleidelijk aan op tot een kleine 50 seconden. Boeken toe, zo leek het.

Maar zie daar, de groep ging dan toch weerstand bieden.
Misschien was ook het beste eraf bij enkele van de koplopers.
Maar gaandeweg naderden we de koplopers. Het gat werd duidelijk kleiner.
En zo werd een schier onoverbrugbare kloof dan toch overbrugbaar.

Op 3 ronden voor het einde leek de samenvloeing van kopgroep en peloton nog een formaliteit, maar het liep anders. Ruud Havermans maakte als eerste de oversteek. Mogelijk bogen enkele renners uit de kopgroep het hoofd, zo vielen Reep, van Wijk en nog een renner van de Mol terug in de groep. Daarentegen wisten juist een aantal anderen wel plaats in te nemen in de nieuw ontstane ongeveer 10 man sterke kopgroep, daarbij naast van Nierop, Deijkers en Havermans ook nog o.a. Rene Horians, Hans Pemen, Roy Guequierre, Ronny Bossers, Jan Hordijk en Arno Hartog.

Bij het luiden van de bel ging nog een drietal in de tegenaanval; Stefan Laurijssen, Pieter Mies en Jeffrey v.d. Hoven. De kloof overbruggen lukte hen echter niet.

In de eindsprint die volgde was Hartog de snelste voor Hordijk en Pemen.

Zelf een tamelijk anonieme koers gereden. Eerste ronden de kat uit de boom gekeken en in de rest van de koers redelijk van voren gereden. Maar niet oplettend/attent genoeg om een fatsoenlijke prijs te rijden. Volgende keer beter.