Breda Heusdenhout 06-07-2014

Met de al eerder verreden BWF-ronde van de Blauwe Kei, stond er vandaag weer een thuisronde op het programma met de ronde van Heusdenhout.

Met eigenlijk een groot deel van de ochtend en het begin van de middag met een schuin oog naar de buienradar gekeken. De angst voor regen tijdens onze wedstrijd was niet helemaal ongegrond, maar verregenen deed de wedstrijd zeker niet. Wel vrijwel de complete wedstrijd gespetter, het zorgde nooit voor natte wegen.

Voor mij was vandaag een figurantenrol weggelegd.
In het begin achteraan gezeten, om op enig moment in 1 ruk naar voren te rijden.
Daar kwam ik er achter dat er toch wel erg veel wind stond. Daarop maar weer een plek achter in de groep opgezocht om het dan later nog maar eens te proberen.

Door dat achterin zitten, zat ik nooit echt in de koers, het heilige vuur ontbrak vandaag ook. Misschien door de regen waarvan ik veronderstelde dat die wel door zou gaan zetten.
Overigens zat ik ook achter in met het idee dat afscheiding van een grotere groep pas wat later zou plaatsvinden, dan uiteindelijk gebeurde. Het volgen op deze snelle ronde met mooi bochten leverde immers geen problemen op en kostte ook geen extra energie.

Zo rond half koers zochten 6 man de aanval en in een mum van tijd waren ze op de toch lange rechte stukken uit het zicht en was de rest op slag kansloos voor een korte uitslag.

Bij de 6 vooraan o.a. Witten Anthonisse, Robert Jan van den Braken en Erik Dekker.
Achter hen verloren wij steeds meer terrein. Dat er zich kort voor de laatste ronde nog een vijftal afscheidde deed daar niets meer aan af.

In de eindsprint leek Dekker het te gaan halen, maar werd toch nog geremonteerd door Anthonisse, die na winst afgelopen donderdag in Hendrik-Ido-Ambacht weer boven op het podium plaats mocht nemen.

En ik ? De boel heel gehouden en de sprint gelaten voor wat ie was.