Heinkenszand 08-07-2016

Net als gisteren vandaag weer een leuke koers op het programma.

De start was desalniettemin niet al te veel belovend. Het draaide bij me voor geen meter en begon meteen fors te zweten. Ondanks dat het toch ook weer niet zo heel erg warm was. Verderop in koers verbeterde dat gelukkig, maar helemaal top was het ook weer niet.

Het tempo werd in de finishstraat vanwege het strijden om de vele premies zo hard opgetrokken, zodat het in de groep achteraan piepte en kraakte. Zo gebeurde het dat ik er in ronde 4 ineens achter kwam dat we met een groep van een man of 10 de aansluiting met de mannen voor ons hadden verloren. Er zaten wat mindere goden in de groep die blijkbaar het hoge tempo niet aankonden en daardoor een gat lieten ontstaan. Ik dacht, het zal me toch niet gebeuren dat ik er hier na 4 ronden al een streep onder kan zetten. Maar onder andere Ruud Havermans en Andy van Loon zaten nog bij me en we konden  toch weer de aansluiting vooraan vinden.

Zoals gezegd werd er elke ronde hard gesprint voor de premieregen. Telkens 4 of 5 premies per ronde maken we immers eigenlijk nooit mee. Het zorgt er wel voor dat vooraan wegrijden bijna onmogelijk is. Toch lukte het een viertal wel om zo rond halfkoers weg te rijden. Zelf had ik het idee, dat het geen heel spetterende demarrage was, maar achteraan zittende is dat wel weer moeilijk in te schatten. Het waren niet de minsten die weg waren; Johan Pemen, Patrick Tolhoek, Ad Valentijn en Havermans. Niky Deijkers probeerde nog in zijn eentje naar die mannen te rijden, maar hij viel terug. En na een rondje of 3 vruchteloos achtervolgen boog de groep het hoofd en reden de vier verder weg. Zelf nog even op pad geweest met Tony Verschuuren, Dennis Raadtgever en Dennis van den Ouden, maar ook dat leverde niets op.

Met nog 4 ronden te gaan probeerde ik toch nog een premietje mee te graaien. Erik Meerkerk kwam nog net over me heen, maar door het sprinten had we een gaatje kunnen realiseren. Doortrekken was nu de boodschap. Gelukkig had Erik erbij, anders had ik er een hard hoofd in gehad. In de resterende rondjes konden we 2 andere aanvallers, van Loon en Verschuuren, mooi van ons afhouden en ging Erik als 5e en ik als 6e door de finish. Voor mij een prima resultaat in ieder geval.

Vooraan had Havermans zijn vluchtgenoten achter zich gelaten en stoomde zo naar de overwinning.. Valentijn en Pemen vervolledigden het podium.