Slag van Ambacht (Hendrik-Ido-Ambacht) 07-07-2016

Een van de leukere koersen van het jaar.

Aan te raden is wel dat je hier vooraan zit in de groep omdat het anders heel hard werken is om er aan te blijven hangen op dit korte en snelle rondje.
Vorig jaar was dat achteraan hangen slecht bevallen, deze keer dus maar meteen in de 1e ronde op het 1e stukje redelijk ver naar voren kunnen rijden en dat maakte het net wat makkelijker.

Al heel snel wist een zestal de kuierlatten te nemen en hoewel met name Erik Meerkerk probeerde het gat te dichten, waren deze zes toch al snel echt weg. Daarbij o.a. Burggraaf, Toonen, Kooistra, Noppen en Westerlaken. Die zes reden zodanig hard dat ze met nog een ronde of 6-7 te gaan de staart van de 3e groep in het vizier kregen, wat dan weer aanleiding was voor de jury om de laatste ronde voor de 2e en 3e groep aan te kondigen. De 2e groep reed overigens al rondenlang voor de 3e uit met een voorsprong van een kleine 10 seconden.

Die 2e groep was goed halverwege koers ontstaan; daarbij o.a. Meerkerk, Hendriks, Harteloh, van Eijck en mijn ploegmaats Wout Roos en Henk Ceelen. Zelf had ik ook nog geprobeerd mijn karretje aan te pikken, maar ging daarbij iets over mijn theewater.  Omdat de voorsprong toch maar beperkt was, kon ik met uiterste krachtinspanning net voor het begin van onze laatste ronde nog aanpikken bij de 2e groep, met overigens de rest in mijn wiel.
Het positie kiezen om toch nog prijs te rijden, we reden immers ineens weer voor de 7e plek, ging niet zo goed. Ik had in de laatste serie van 4 kort op elkaar volgende bochten verder naar voren willen zitten en toen dat niet lukte de boel de boel gelaten.

Wij afgesprint en de kopgroep die nog een paar rondjes moest. In de laatste ronde wisten Burggraaf en Toonen zich nog los te maken en in een sprint-a-deux trok Burggraaf aan het langste eind.

Een niet al te lange koers, maar op zich tevreden met hoe het ging, maar de punch mis ik nog.