Goes (afwachting ZLM-tour) 19-04-2014

Waar anderen al een maand of langer voor-het-echie aan het koersen waren, maakte ik vandaag pas voor de 1e keer in 2014 mijn opwachting in een wedstrijd, de trainingskoersjes daargelaten. Koersen op parkoersen die ik onprettig vind en een weekendje weg waren daar debet aan.

Vandaag dus voor de 1e keer weer aan het vertrek op een mooi asfaltrondje, rechtsom en veelal brede wegen, maar desondanks maar met een klein groepje renners aan de start.

Johan Pemen vertrok weer vol vanuit het vertrek, maar werd snel tot de orde geroepen.
Daarbij speelde de harde wind ook wel een rol. Op de 1e helft van het rondje stond de wind gunstig, het 2e deel woei de wind in het nadeel.

De aanvaller van de dag werd Ruud Havermans. Eigenlijk zoals we hem kennen. Telkens maar weer ten aanval trekken. En meewarig het hoofd schudden als iemand het gat op hem dichtreed met alle anderen in het wiel. Doordat Havermans telkens weer werd teruggepakt, kon Niky Deijkers telkens zijn puntjes voor de leidersprijs pakken.

Uiteindelijk bleek 3 keer geen scheepsrecht, maar 12 keer of zo.
Havermans wist zich met een ronde of 3-4 te gaan, dan toch af te scheiden. Hij wist deze keer Pemen aan zijn zijde. Daarachter leek iedereen te berusten, wel nog een poging van Dennis van den Ouden om er naar toe te rijden, en de 2 gingen met een op het oog voldoende voorsprong de laatste ronde in.
De groep maakte in die laatste ronde toch wel zoveel vaart dat we nog aardig in het spoor van de twee kwamen, maar zij wisten nog net vooruit te blijven, waarna Pemen de overwinning voor zich opeiste. Havermans 2e. Achter hen was het positioneren voor de sprint voor de 3e plaats. Deijkers ging als eerste de laatste bocht in en het relatief korte stukje naar de finish wist hij zijn positie te behouden en werd 3e.

Achter hem werd ik met mijn sprintersbenen mooi 4e. Er had misschien nog wel meer in kunnen zitten als Deijkers met zijn TMZ-kampioenstrui had gereden en niet met zijn Nederlands-kampioens-trui. De TMZ-trui valt - naar eigen zeggen - wat te groot uit en daarmee zou hij wat meer wind hebben gevangen en was zijn eindschot misschien wat afgebot geweest.

Ach ja, keep on dreaming. Vierde plaats voor mij, niet gek om te beginnen, deze uitslag.