Goes s-Heer Hendrikskinderen 09-05-2015

Het uiteindelijke resultaat was net als in mijn laatste TMZ-wedstrijd in Rilland de 17e plek. Toen was ik er aardig over te spreken. Vandaag was het gewoon een prutkoers voor mij. Net als 2 weken geleden waaide het weer erg hard. Nog wel een tandje harder ook. Het was zeker op een lang stuk parallel aan de provinciale weg hangen tegen de wind en zo af en toe moest nog een flinke uithaal van een windstoot verwerkt worden.

De 1e 2 rondjes leek er nog weinig aan de hand. Er werd nog redelijk met de handrem op gereden. In de veronderstelling dat dit niet lang meer ging duren, naar voren gereden in de groep van een man of 35. Bij de 4e passage langs de provinciale weg ging de gas wel open en werden we op de kant gezet. Ik zat in de 6e-7e positie, maar moest een gaatje laten vallen en stuurde naar rechts om me uit te laten zakken. Vanaf toen was de strijd open en kon ik een paar keer nog de meubelen redden. Een versnelling van Ruud Havermans in de finishstraat zorgde voor een schifting in de groep. Er ontstonden meerdere groepjes/groepen. De eerste 2 van beide een man of 9 en daarachter kwam ik met een tweetal anderen. Een deel van groep 2 wist na een jacht van een ronde of 2 de aansluiting te maken met de 1e groep. Een aantal renners van de groep voor ons werd in de ronden daarna alsnog uit de wielen gereden en zij vielen terug naar mijn groep. Wij gingen daarmee voor plaats 13 in de uitslag rijden, de kopgroep van 12 man reed stilaan verder weg en was daarmee buiten schot.

En de wind woei ondertussen maar door, terwijl de wolken alsmaar dreigender vormen aannamen, maar hun regendruppels bewaarden voor de wedstrijd die na ons van start ging.

In de kopgroep wisten Havermans en Ad Valentijn zich los te werken en in een sprint-a-deux won Havermans het van de sneller geachte Valentijn. Erik Meerkerk eiste de 3e plaats op in de sprint van de achtervolgende groep.

Daarachter waren wij druk doende met de strijd voor de resterende prijzen. Een van die gasten trok ons op de kant zettende tot 3 keer vol door, waarbij ik meteen in het wiel mee sprong. Het leidde echter nergens toe, want in de finale sprint met (gelukkig voor de laatste keer deze dag) de wind vol op de kop werd ik langs aan alle kanten gepasseerd en zoals gezegd werd de 17e plek in de uitslag mijn deel.

Snel vergeten deze dag en morgen maar opnieuw proberen in de kasteelronde van Mill.