Goes afwachting ZLM-Roompot-Tour 16-04-2016

Zo mijn seizoen is ook echt begonnen. Waar anderen al eventjes bezig zijn, trok ik me vandaag in gang om in het koude en winderige Goes een afwachtingscriterium te rijden.

Alhoewel koud; eenmaal bezig gingen mijn armstukken toch naar beneden.

Een afwachtingswedstrijd op een relatief klein rondje. Het jammere was dat we met 2 afzonderlijke categorien/wedstrijden op het rondje moesten vertrekken met een tussenpauze van een goede halve minuut. De kans dat de Amateurs ons zouden lappen was zeer aanwezig.

Hoe dan ook het was de uit Noord-Holland komende Brian Burggraaf die al snel het hazenpad koos. Achter hem kwam de samenwerking onvoldoende op gang en zo bleef hij rondje na rondje ongeveer 15 seconden voor de groep uitrijden. Een paar ronden verder leek echter ploegmaat Raphael Gabriels zo naar Burggraaf toe te rijden. Het gaatje werd zienderogen kleiner. Maar blijkbaar had Burggraaf geen behoefte aan gezelschap en hij versnelde nog eens extra en gaf toen Raphael het nakijken. Toen Raphael wat terugviel, vond ik het wel een goed moment om naar Raphael toe te springen en kijken hoever we samen zouden komen. Het idee was dan wel goed, de praktijk pakte anders uit. Gezamenlijk kwamen we ook niet echt dichter op de koploper en na een paar ronden was de chasse patatte over en werden we weer opgeraapt door de groep. Kort daarop wist opnieuw een duo weg te rijden. Daarbij Niky Deijkers. Hen lukte het wel om na een paar ronden de aansluiting te maken. Pech voor hen was echter dat eerst al de koplopers van de Amateurs en daarna ook die hele groep ons had ingelopen en daardoor het tempo wat extra omhoog ging en de 3 man op kop ook werden achterhaald. De rondjes die volgden waren niet echt leuk meer, wij en ook de Amateurs konden niet meer echt hun eigen wedstrijd rijden. Maar nadat Leon van Vugt mij nog een vriendendienst bewees door me bij hem onderdoor te laten komen, was het de laatste rondjes een beetje zoeken om nog vooraan te kunnen komen. Gelukkig lieten de Amateurs ons een beetje onze gang gaan en konden we nog iets van een finale rijden. Dat ging echter niet meer voor de 1e prijs, want opnieuw was Burggraaf aan de haal gegaan, ondanks dat dus de Amateurs dienst uitmaakten in de samengelopen groepen. Achter hem wisten op het laatst dan ook nog Tonny Berends (2e) en Peter van Wijgerden (3e) weg te rijden en zo was het podium meteen gevuld. In de sprint die achter hen volgde trok Dennis Raadtgever aan het kortste einde en werd 4e. Ik pakte nog net een klein en tevens laatste prijsje mee; 15e. Ik had misschien wel op meer gehoopt, gezien de resultaten van de voorgaande 2 jaren, telkens 4e, maar ja: in het verleden behaalde resultaten geven geen