Hart van Gilze 16-06-2013

Eigenlijk tegen mijn planning in stond ik achteraan bij de start. Maar omdat het parkoers in Gilze eigenlijk uit 2 lange rechte stukken bestaat, waarvan eentje met de wind op kop veronderstelde ik wel dat er nog een goed moment zou komen om naar voren te kunnen rijden.

Vanwege de, op sommige plaatsen, slecht liggende klinkers vandaag niet mijn carbon wielen gestoken. Ik was bang dat mijn rug dan zou gaan protesteren. Maar al snel moest ik toch mijn carbon achterwiel steken, omdat in ronde 4 of zo er een spaak klapte en in mijn achterwiel een flinke slag ontstond. Na de wedstrijd werd me duidelijk dat ook mijn naaf gescheurd was.

Na mijn ronde vergoeding maar, sportief, daar gaan zitten waar ik zat en toen in de opvolgende rondjes mezelf via een paar tussensprints naar voren gewerkt. Kort daarop zag ik een duo met o.a. Erik Meerkerk wegrijden en sprong daar naar toe in mijn eentje. Ik kon erbij komen maar een goede ronde later was het met het koptrio alweer gedaan. En zo ging het in de meeste gevallen, wegrijden was er niet bij.

Tot zo tegen half koers. Ik zag een renner van Delta (dat bleek Martin Nieuwstraten te zijn) wegrijden samen met Cas Graafmans. Met nog de nodige Delta-renners vooraan in het peloton en hardrijder Graafmans er voor bij, wist ik dat er een goede kans was dat dit een ontsnapping kon zijn met meer perspectief. Op de achterkant van het parkoers ging ik vol aan. In mijn wiel gingen Robert Jan van den Braken en Marco Luyten mee. Toen Luyten mij voorbij reed zei hij nog tegen mij: Goed gezien, Jeroen. Niet veel verder was ik echter gezien. Luyten trok hard door richting de 2 koplopers, met van den Braken en mij nog even spartelend daar achter. Luyten wist bij de 2 koplopers te komen. Van den Braken en ik werden weer opgepeuzeld door de groep. Shit, ik had het goed gezien, maar het lijf, kon/deed niet wat ik wilde. Het was gewoon de slag, die 3 man bleven voorop.

Wat restte was dan proberen nog een goede uitslag te rijden. Aangezien de finishstraat voor mij veel te lang was, moest dat op een andere manier gaan gebeuren. De resterende rondes dus continu vooraan gereden. Bij de laatste premiesprint op 5 ronden voor het einde leek ik de 5e premie op te kunnen rapen, echter een renner van De Mol kwam er nog hard overheen om vervolgens na de bocht in zijn remmen te knijpen. Ik ben in zijn wiel gaan zitten en het hele tempo ging eruit. Stefan Laurijssen sprong daarop weg naar eentje die al een rondje als 4e man rondreed. Doordat het tempo er nog steeds uit lag pakten zij snel een grote voorsprong en de plekken 4 en 5 waren ook weg. Met het ingaan van de laatste ronde nog maar eens keer aangezet en kreeg er eentje mee. Maar, ik vermoed omdat hij omkeek, hij reed tegen mijn achterwiel en kwam te vallen. Zelf kon ik gelukkig wel overeind blijven.

Met het ingaan van de laatste ronde reed er weer een duo weg uit de groep. Nederlands kampioen, Pascal Schoots, ging er o.a. vandoor. Achter hen zag ik Roel van Gameren reageren en op mijn beurt reageerde ik op hem. Dan is het nog te hopen dat de groep achter ons in de laatste ronde stilvalt en wij nog een top-10-plaats mee kunnen nemen. Helaas zat de groep in de laatste bocht voor de finish nog redelijk kort op ons en wist dat de snelle mannen zouden gaan komen. Op een meter of 150 voor de streep was dat moment daar en kwamen er mij nog een man of 8 voorbij. Een 15e plaats in de uitslag werd mijn deel, in een koers waarin ik lekker mee heb kunnen doen.

De overwinning ging naar Graafmans voor Nieuwstraten en Luyten.

5012312987.JPG


Alle gemaakte fotos zijn te zien via de link: Klik hier