Daags na de Tour Boxmeer 28-07-2014

De ochtenduren in Breda deden me ernstig twijfelen om al dan niet naar Boxmeer af te reizen. De regen die met bakken tegelijk uit de lucht kwam was daar debet aan.

Maar ja, Boxmeer ligt ongeveer 100 kilometer oostelijker en daar leek volgens de buienradar weinig aan de hand.
Dus toch maar snel van mijn werk naar huis en de fiets in de auto gedaan en op naar Boxmeer. Onderweg nog steeds de nodige zware regens trotserend.

En dan is het uiteindelijk toch wel opmerkelijk dat het net voor Boxmeer droog wordt, de zon nu en dan schijnt en de thermometer op is gelopen van 16 graden in Breda naar 23 daar.

De wedstrijd dan, op een rondje wat me wel ligt.
Alleen vielen toch ook in Boxmeer vanaf ongeveer half koers de regendruppels naar beneden. Niet voldoende om het zeiknat te maken en de beslissing te nemen af te stappen, maar continue gedrup waarbij het parkoers de ene ronde redelijk droog was en de andere ronde weer nat.

Richting einde koers nam de regen in intensiteit wat toe en had ik ondertussen mijn plaatsje achteraan opgezocht. Er was al eerder een valpartij gebeurd in een natte bocht en dat had me al angstig gemaakt.
Na ook nog een valpartij in de laatste ronde met ploegmaat Wil Buurstee daarbij betrokken telde ik mijn zegeningen maar.